Autor Societat
23 Juliol 2015 a 14:00

L’Ajuntament de Sant Cugat incorpora 79 nous treballadors del 4t Pla Municipal d’Ocupació

Estaran a la plantilla municipal fins al 30 de desembre

Treballadors del 4t Pla Municipal Ocupació // Imatge cedida per l'Ajuntament de Sant Cugat

Treballadors del 4t Pla Municipal Ocupació // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat

La quarta edició del Pla Municipal d’Ocupació es va posar en marxa el passat 30 de juny i durant aquestes últimes setmanes s’han anat incorporant gradualment a l’Ajuntament de Sant Cugat els 79 treballadors seleccionats. La seva estada al consistori finalitzarà el 30 de desembre. En aquesta convocatòria del pla d’ocupació s’hi van presentar 409 persones i era la primera vegada que es flexibilitzaven els criteris d’accés i es prioritzava la contractació dels aturats majors de 45 anys. Precisament, 45 dels 79 treballadors contractats (el 57%) són majors de 45 anys.

Carles Brugaloras, tinent d’alcalde d’Economia, Hisenda, Ocupació i Recursos Humans, va recordar durant l’acte de benvinguda que “l’Ajuntament, dins de les seves possibilitats, treballa per crear a Sant Cugat un ecosistema de generació d’ocupació a través de la dinamització econòmica i el foment de l’emprenedoria. I amb els plans d’ocupació el nostre objectiu és afavorir el reposicionament personal i laboral de les persones amb atur de llarga durada”. En aquest sentit, Brugarolas va dir que segons dades del Servei d’Ocupació Municipal (SOM), el 33% de les persones contractades en un pla d’ocupació es reinsereixen al mercat laboral durant els 6 mesos posteriors a la participació al pla.

Dels 79 treballadors que s’han incorporat a la plantilla municipal, 55 són homes (el 69,6%) i 24 són dones (el 30,4%). Els perfils de feines que s’ha ofert en aquest pla són auxiliars administratius, perfils d’ofici per a la Brigada Municipal, perfils tècnics i agents cívics. El 4t Pla Municipal d’Ocupació té un pressupost de 695.556,57 euros, finançats per la Diputació de Barcelona. D’aquests diners, 196.086,93 euros corresponen al Programa complementari de suport a l’economia local de la subvenció concedida el 2014, i els 523.073,60 euros restants estan adscrits a l’edició del 2015 del mateix programa.

Amb la incorporació d’aquestes 79 persones, l’Ajuntament de Sant Cugat ha contractat 262 aturats a través dels diferents plans d’ocupació que han obtingut el finançament d’administracions com la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el Servei d’Ocupació de Catalunya. En el primer pla, impulsat l’any 2012, es van contractar 43 persones. en el del 2013 se’n van contractar 42, l’any passat aquesta xifra va arribar fins a les 98 persones, i aquest any s’ha arribat a 79 persones.

Switch to mobile version