Autor Societat
11 Juliol 2015 a 13:00

L’Ajuntament de Sant Cugat i el Consell Comarcal signen un conveni per evitar incendis

S’adequaran les franges de protecció per evitar els incendis forestals

Risc incendi // Imatge del web de Wikimedia

Risc incendi // Imatge del web de Wikimedia

L’Ajuntament de Sant Cugat i el Consell Comarcal del Vallès Occidental han signat un conveni de col·laboració que permetrà que aquest organisme supramunicipal inverteixi 28.000 euros a la ciutat en el marc del projecte “Boscos del Vallès”, l’objectiu del qual és disminuir el risc d’incendis forestals i prevenir-ne l’aparició al conjunt de la comarca.

El projecte “Boscos del Vallès” permetrà arranjar les franges de protecció forestal de la Colònia Montserrat, Can Barata i Can Borrell, entre altres accions. Les accions concretes, que es duran a terme a Sant Cugat abans d’acabar l’any són l’obertura d’una franja de protecció en un tram del camí GR-6, l’adequació de les franges de protecció a la Colònia Montserrat, l’ampliació de la franja de protecció a Can Barata (tallada selectiva), accions de neteja forestal al voltant del pantà de Can Borrell, i la construcció, a la finca de Can Monmany, d’un corral per al ramat existent a Collserola (cobert, dipòsit d’aigua, abeurador i tancat amb malla cinegètica).

“Boscos del Vallès” disposa d’un total de 514.000 euros per al conjunt de municipis del Vallès Occidental, aportats per la Diputació de Barcelona. Amb aquests diners es realitzaran tasques de prevenció d’incendis al conjunt de municipis de la comarca del Vallès Occidental, 28.000 dels quals es destinaran a Sant Cugat.

Switch to mobile version