Autor Atletisme
20 Juliol 2015 a 17:00

La 32a edició de la Mitja Marató de Sant Cugat serà el proper 4 d’octubre

Manté la vessant solidària

Presentació 32a Marató de Sant Cugat // Imatge cedida per l'Ajuntament de Sant Cugat (Foto: Localpress)

Presentació 32a Marató de Sant Cugat // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat (Foto: Localpress)

La 32a edició de la Mitja Marató de Sant Cugat  se celebrarà el proper 4 d’octubre. Es tracta d’una cursa organitzada pel Club Muntanyenc Sant Cugat, el Club Tennis Natació Sant Cugat i l’Ajuntament de Sant Cugat.

La prova, que manté la vessant solidària, estableix una aliança amb el Festival de música per a nens i nenes Petits Camaleons, i organitza una prova de salt de perxa a la plaça del Rei.

Els detalls de la cursa i de les activitats paral·leles van ser presentades divendres passat pel regidor d’Esports i Joventut, Eloi Rovira. Ho va fer acompanyat del director tècnic de la Mitja Marató, Manel González i del director de la Fundació WOP (Walk On Project), Mikel Rentería.

Rovira va explicar que l’edició d’aquest any és un projecte nou que vol fer de la cursa una experiència per a les famílies. Aquest any tot va més enllà de la Mitja Marató i va destacar que  és la cursa de referència de la ciutat i amb els actes complementaris aconseguim alinear-los en l’estratègia municipal de promoció de l’esport i de ser una ciutat amiga de la infància”. Per a Rovira, la col·laboració amb la Fundació WOP serveix per posar els valors de l’esport al servei d’una causa solidària.

A la Mitja Marató els participants hauran de fer dues voltes al circuit de 10 quilòmetres, dissenyat per aconseguir un recorregut atractiu i amb una topografia amable. La cursa popular tindrà un traçat de 5 quilòmetres.

La sortida de les dues curses es farà davant del Teatre-Auditori i l’arribada a la Rambla del Celler, davant l’edifici de l’Ajuntament. La sortida de la cursa popular, en la que hi podran participar corredors a partir dels 12 anys d’edat, serà a les 9 i la de la Mitja Marató a les 9.30h

Mantenint la seva vessant solidària, enguany la Mitja Marató de Sant Cugat estableix una col·laboració amb la Fundació WOP, un projecte nascut al País Basc i que dedica els beneficis de les seves activitats i events a la investigació de malalties neuro-degeneratives. La Fundació WOP neix de la mà de Mikel Rentería i Mentxu Mendieta quan el 13 d’octubre del 2008 diagnostiquen al seu fill mitjà de 6 anys, Jontxu, una greu malaltia neuro-degenerativa. Al Jontxu li van fer un transplantament de medul·la i actualment segueix lluitant contra la malaltia i lidera la fundació.

El dissabte 19 de setembre  es projectarà, dins el marc d’aquesta col·laboració, el documental “2T On Paiju Peak”, i es farà una xerrada a càrrec dels alpinistes Mikel Zabala i Alberto Iñurrategi, una trobada gastronòmica i un concert acústic amb Mikel Rentería, líder de la WOP Band i pare del Jontxu.

L’aliança entre la Mitja Marató i el Festival de música per a nens i nenes Petits Camaleons es concretarà amb entrades per a dues persones per als guanyadors de totes les categories, i els participants de la cursa tindran descomptes en les entrades i els abonaments. El festival, que se celebrarà el cap de setmana del 3 i 4 d’octubre, arriba a la 4a edició.

El Petits Camaleons és una proposta d’Albert Puig coorganitzada per Nosonores i l’Ajuntament de Sant Cugat a través del Teatre-Auditori i que tindrà com a caps de cartell Els Pets, Els Catarres, Teràpia de Shock, MClan, Blaumut, Cris Juanico, Anna Roig i Joan Miquel Oliver.

Les novetats d’enguany inclouen també una prova popular de salt de perxa a la plaça del Rei que es farà el 3 d’octubre.

 

Switch to mobile version