Autor Sanitat
31 Juliol 2015 a 14:00

ERC-MES en contra el tancament a l’estiu dels CAP de Valldoreix i Can Mates

Insten a l’Ajuntament a ser més beligerants amb la Generalitat en aquesta qüestió

CAP Can Mates

CAP Can Mates // Imatge www.santcugat.cat

La coalició d’esquerres ERC-MES s’oposa al tancament dels CAP de Valldoreix i Can Mates, decretats per la Generalitat i amb el vistiplau de l’Ajuntament.

Per ambdues formacions la salut és un pilar fonamental de l’Estat del benestar i, per tant, lamenten la decisió del Servei Català de la Salut de tancar un any més aquests dos centres sanitaris. “Tot i que les darreres dades dels períodes estiuencs apunten que no hi ha un excés d’afluència en el centre sanitari del carrer de la Mina, cal vetllar per les persones amb dificultats de mobilitat, especialment la gent gran, perquè poden tenir dificultats per desplaçar-se des de la perifèria del municipi fins al centre” afirmen des de la coalició per qui les polítiques socials no s’han de basar en xifres, sinó en les necessitats de la població, especialment les dels col·lectius més vulnerables.

Les altes temperatures de l’estiu i l’haver de desplaçar-se fins al CAP de la Mina o al Centre Sociosanitari de la Floresta pot suposar per la gent gran una gran dificultat. ERC-MES  opina que la disminució d’usuaris en relació amb els altres mesos de l’any no ha de servir com a excusa per desmantellar una de les estructures bàsiques del sistema sanitari públic.

En aquest sentit insten a l’equip de govern a ser més bel·ligerant amb la Generalitat en aquesta qüestió ja que aquesta situació es repeteix any rere any.

 

Switch to mobile version