Autor Societat
14 Juliol 2015 a 16:00

Els Mossos d’Esquadra intensifiquen els controls a l’aeroport d’El Prat

Els agents de la Divisió de Trànsit i de l’Àrea de Seguretat Aeroportuària van portar a terme un dispositiu de control

Control a l'aeroport // Imatge de @mossoscat

Control a l’aeroport // Imatge de @mossoscat

Els agents de la Policia de la Generalitat, els Mossos d’Esquadra de la Divisió del Transport i de l’Àrea de Seguretat Aeroportuària (ASA) incrementaran aquest estiu els controls en l’àmbit de l’intrusisme laboral en el sector del taxi a l’Aeroport de Barcelona-El Prat. L’objectiu d’aquests controls és garantir que el transport de viatgers de fins a nou places en vehicle lleuger, tipus taxi,  es realitzi d’acord amb la legislació vigent.

Per aquest motiu, van participar en una mesa de treball per lluitar en l’àmbit de l’intrusisme professional i la competència deslleial en aquest sector. En la darrera reunió, que es va celebrar el passat 17 de juny, els Mossos d’Esquadra es van comprometre a incrementar els controls específics a l’Aeroport de Barcelona-el Prat durant els mesos d’estiu, coincidint amb un augment de l’arribada de turistes en motiu de l’inici de les vacances.

Els passat divendres 10 de juliol, els agents realitzen un control en aquest àmbit, consistent en inspeccionar aquells vehicles que recullen viatgers que arriben a l’aeroport per tal de certificar que tenen tots els permisos vigents i que l’empresa per a la qual treballen està autoritzada a realitzar aquest tipus de transport d’acord amb la legislació vigent. La pressió policial realitzada durant el darrer any per combatre l’intrusisme laboral de particulars i/o empreses que no disposen de les autoritzacions corresponents ha comportat que durant els darrers mesos el nombre de vehicles interceptats sense permisos sigui inferior als detectats en anys anteriors.

Així, durant l’any passat els vehicles que realitzen aquest tipus de transport de viatgers sense cap mena d’autorització s’ha reduït notablement a l’Aeroport de Barcelona-El Prat. Els controls per detectar-los i la implementació de la mesura d’immobilització i dipòsit del vehicle fins que s’abona en concepte de dipòsit la quantia econòmica de la denúncia (4.000 euros) han contribuït a disminuir la presència d’aquest tipus de vehicles. Dels 146 controlats durant el mes de juny i els primers dies de juliol d’enguany, només 7 vehicles no disposaven d’autorització.

Cal tenir en compte que les persones que realitzen aquests transports fraudulents no compleixen els requisits als quals estan sotmesos els taxistes d’acord amb la legislació vigent: tenir un permís de conducció especial per al transport de viatgers, una assegurança determinada, no superar una taxa d’alcoholèmia de 0,15, i passar la ITV cada sis mesos.

Switch to mobile version