Autor Societat
13 Juliol 2015 a 14:00

Els habitants consumeixen 22 litres més d’aigua del habitual per l’onada de calor

Els embassaments de les conques internes estan al 83% de la seva capacitat

Consum aigua // Imatge cedida per la Generalitat

Consum aigua // Imatge cedida per la Generalitat

Els habitants de la xarxa metropolitana de Barcelona han consumit més aigua del que és habitual durant l’onada d’altes temperatures que ha afectat Catalunya, concretament 22 litres de més per habitant i dia. Aquestes dades s’han extret del sistema ATLL que abasteix a més de 100 municipis que formen part de la xarxa metropolitana de Barcelona, amb un total de 4,5 milions d’habitants. Tots aquest municipis es distribueixen en 9 comarques: el Barcelonès, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Maresme, el Baix Llobregat, l’Anoia, l’Alt Penedès, la Selva i el Garraf.

 

En el període comprès entre el 22 de juny i el 5 juliol la producció mitjana d’aigua de les plantes de l’àmbit ATLL ha estat d’11.7 m3/s. Durant les mateixes dates de l’any passat la producció va ser de 10,5 m3/s.

Els embassaments de les conques internes estan al 83% (576 hm3) de la seva capacitat, un volum idèntic al registrat fa un any. Pel que fa a les reserves del sistema Ter-Llobregat, aquestes es troben al 84% (512), un volum lleugerament inferior al de les mateixes dates de l’any passat (85% i 520 hm3).

Switch to mobile version