Autor Política
21 Juliol 2015 a 14:00

Els consells de barri podran estar presidits per regidors de l’oposició

És una de les mocions aprovades ahir al ple

L'Ajuntament de Sant Cugat // Foto: Joan Murcia

L’Ajuntament de Sant Cugat // Foto: Joan Murcia

El Ple ordinari municipal celebrat ahir al vespre va aprovar per unanimitat un canvi del Reglament dels Consells de Barri per possibilitar que, per primera vegada, regidors de l’oposició puguin presidir aquests òrgans de participació. Fins ara la presidència dels consells de barri l’exercien únicament càrrecs electes que formaven part del Govern Municipal. ës una de les mesures impulsades  per l’alcaldessa Mercè Conesa.

D’altra banda es va aprovar una moció institucional per modificar el Reglament Orgànic Municipal (ROM) amb l’objectiu de millorar-ne alguns aspectes concrets i potenciar la participació. En aquest sentit es modificaran seran l’audiència pública, els consells de barri, els consells sectorials, el Consell de Ciutat, o l’obertura d’una part del pressupost a la participació ciutadana. Al setembre es constituirà una comissió especial de reforma del ROM, que hauria d’enllestir els treballs durant el 2016.

El Ple va aprovar tres mocions més com són aturar la modificació del PGM de la Floresta, actualitzar el valor cadastral dels immobles de la ciutat i estudiar la possibilitat de municipalitzar la gestió de l’aigua.

Pel que fa a la primera, l’Ajuntament iniciarà un procés de treball en el marc de la comissió informativa d’Urbanisme, Mobilitat, Habitatge i Medi Ambient per avaluar l’expedient i obrirà un debat veïnal amb les diferents entitats de la Floresta i el Consell de Barri.

En quant a la segona, l’Ajuntament aplicarà els coeficients reductors, previstos per la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per al 2015, al valor cadastral dels immobles.

Pel que fa a la última, davant de la finalització del termini de concessió de la gestió de l’aigua a Sorea el 2017, l’Ajuntament estudiarà la viabilitat de dur a terme directament la gestió de l’aigua, en tant que bé públic a Sant Cugat.

Switch to mobile version