Autor Política
21 Juliol 2015 a 11:30

El ple aprova donar suport al caràcter plebiscitari de les eleccions del 27 de setembre

La moció va tenir els vots en contra de PP i Ciutadans

ajuntament

L’Ajuntament // Foto: Joan Murcia

El ple ordinari celebrat ahir al vespre va aprovar una moció de suport al caràcter plebiscitari de les eleccions del 27 de setembre. Ho va fer amb els vots favorables de CiU, ERC-MES i la CUP ; les abstencions d’ICV-EA i PSC; i el vot en contra de Ciutadans i PP.

La moció, que recorda  l’excepcionalitat amb què es convocaran aquests comicis, que volen ser l’expressió del dret de decidir, reconegut en els principals tractats internacionals, acorda també l’adhesió de l’Ajuntament al manifest aprovat pel Pacte Nacional pel Dret a Decidir el 6 de març, segons el qual “les properes eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre d’enguany mantenen el dret a decidir exigit reiteradament i multitudinàriament per una gran part del poble català”. Així mateix, acorda fomentar la participació ciutadana i el debat necessari per tal que les eleccions tinguin el caràcter plebiscitari.

El text aprovat estableix que l’Ajuntament col·laborarà amb les iniciatives de la societat civil catalana, especialment amb les de l’Associació de Municipis per la Independència, l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural.

L’Ajunatment va acordar pagar l’IVA i l’IRPF dels treballadors municipals a través de l’Agència Tributària de Catalunya i es va comprometre a estudiar la possibilitat que les diferents empreses municipals de l’Ajuntament paguin l’IVA i l’impost de societats a l’Agència Tributària de Catalunya d’acord amb el procediment adequat que permet no incomplir la llei.

La moció també exposa que l’Ajuntament forma part de l’Associació de Municipis per la Independència, que el passat 1 d’abril va aprovar la Declaració Municipalista de Cervera que estableix que caldrà “iniciar des del mateix moment de la constitució dels nous ajuntaments, al costat de l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i les altres entitats, un període transitori de màxima inclusió i unitat d’acció de totes les organitzacions i partits polítics compromesos amb el procés a fi de garantir la victòria del conjunt de forces sobiranistes a les eleccions del 27 de setembre”.

Switch to mobile version