Autor Societat
23 Juliol 2015 a 17:00

Dilmé Fabré Torras i Associats guanya el concurs per a la rehabilitació de l’edifici de La Unió

Han batejat el seu projecte com a “La Unió fa la força”

Façana de La Unió // Imatge cedida per l'Ajuntament de Sant Cugat

Façana de La Unió // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat

El despatx barceloní d’arquitectes Dilmé Fabré Torras i Associats SLP, especialitzat en arquitectura d’edificis per a música i arts escèniques, així com en restauració de patrimoni arquitectònic, ha guanyat el concurs per a la rehabilitació de l’edifici de La Unió Santcugatenca convocat per l’Ajuntament. Es tracta d’una proposta d’avantprojecte arquitectònic que han batejat amb el nom de “La Unió fa la força”.

Per conèixer més en detall el projecte guanyador, el proper divendres 24 de juliol a les 12 del migida al teatre de La Unió, l’alcaldessa, Mercè Conesa, oferirà una roda de premsa acompanyada dels arquitectes de Dilmé Fabré Torras i Associats SLP i del president de La Unió Santcugatenca, David Pujol.

La rehabilitació del teatre de La Unió s’emmarca en el pla de millora urbana del nucli històric impulsat per l’Ajuntament, que busca dinamitzar aquesta zona com a nou espai de centralitat social, comercial i cultural. Aquest pla també contempla altres iniciatives com la remodelació del Mercat de Pere San, la construcció d’un nou edifici a l’avinguda Rius i Taulet (amb habitatge de protecció oficial, locals comercials i un aparcament públic) o la creació d’una illa verda entre els carrers d’Anselm Clavé i Santa Maria.

Amb la resolució d’aquest concurs d’arquitectura, culmina un procés de treball conjunt entre el consistori i La Unió que es va iniciar ara fa tres anys i mig. El jurat del concurs l’han format el director de l’Escola d’Arquitectura del Vallès, un representant del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, arquitectes superiors, especialistes en l’àmbit de la Cultura, tècnics municipals, un portaveu d’un grup municipal a l’oposició, la tinenta d’alcalde de Cultura, Coneixement i Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny, i el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, Damià Calvet.

Switch to mobile version