Autor Cinema, teatre i televisió
14 Juliol 2015 a 18:00

Crítica cinematográfica: Bajo la misma estrella

Optimisme davant tot

Bajo la misma estrella

Bajo la misma estrella

DRAMA. EE.UU. Estrena: 2014. Dirigida per: Josh Boone. Repartiment: Sheilene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff, Laura Dern. Duració: 125 min

Un best-seller té, immediatament, una adaptació cinematogràfica i, ben poques aconsegueixen satisfer als lectors més fanàtics però en el cas de Bajo la misma estrella ha superat les expectatives.

El film és un reclam directe per a la joventut ja no tant sols per ser l’adaptació del best-seller de John Green sinó per tenir com a protagonistes als actors de la saga Divergente. Uns actors, que tot i no tenir una carrera professional  ben llarga prometen que la tindran gràcies a les actuacions creïbles i perfectament adaptades dels  personatges creats per l’escriptor estatunidenc.

Bajo la misma estrella explica la història de dos adolescents amb càncer terminal que s’enamoren i viuen, a contracorrent i de manera aventurera, els últims dies que els hi queden . Un drama adolescent que agrada tant a joves com a adults, ja sigui per la curosa representació del primer amor com per la llança d’autosuperació i optimisme que es desprèn en cada segon de metratge.

Davant l’estrena del film anglès Ahora y siempre (crítica disponible a http://goo.gl/r1M4G2 ) la taquilla és va posicionar a favor del film hollywodenc.  Bajo la misma estrella aglomera totes les característiques principals del cinema juvenil pel qual apunta actualment la indústria nord-americana: actors joves coneguts per altres films adolescents (Sheilene Woodley) però amb el suport d’actors adults coneguts per la seva llarga carrera (Willem Dafoe), trames que animen a afrontar tots els problemes per molt dolents que siguin i deslligant-se del “happy ending”.

Amb indrets tant diferents com els carrers d’Amsterdam o els parcs d’Indianapolis Josh Boone porta un film replet de sentimentalisme però amb les dosis suficients com per no provocar una pujada de sucre sinó simplement endolcir durant dues hores la vida de l’espectador fins al punt de fer-lo endinsar dins la pantalla i formar part de les aventures i les desgracies que la jove parella ha de viure.

Optimisme, autosuperació, afrontar les pors i no rendir-se mai són els valors que cada intervenció de Hazel Grace (Sheilene Woodley) i Augustus Waters (Ansel Elgort) transmeten.

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version