Autor Sanitat
2 Juliol 2015 a 17:00

L’Ajuntament felicita l’Hospital General de Catalunya per incorporar instal·lacions capdavanteres en neurologia, radiologia i cardiologia

El tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació ha presidit, juntament amb el director d’idcsalud a Catalunya la inauguració de les noves sales

hospital

Inauguració de les noves instal·lacions. // Foto: Localpress.

El tinent d’alcalde d’Economia, Empresa, Ocupació i Recursos Humans, Carles Brugarolas, i el director general d’idcsalud a Catalunya, Xavier Mate, han inaugurat les noves sales de neurologia, radiologia intervencionista i també de cardiologia intervencionista (hemodinàmica i electrofisiologia), aquest dimecres, a l’Idcsalud Hospital General de Catalunya.

Les noves instal·lacions incorporen un equip biplà per dur a terme procediments intervencionistes mínimament invasius guiats per imatges de rajos X. L’equip vascular biplà redueix la radiació que rep el pacient fins en un 75%, durant processos de llarga durada, sense cap tipus de pèrdua de resolució d’imatge. Es tracta d’equips avançats d’última generació d’exploració i tractament que permeten magnificar, veure i tractar petitíssimes lesions actuant com un microscopi i aconseguint obtenir una medicina d’excel·lència. S’utilitzen, entre d’altres, pel tractament d’Ictus, patologia vascular amb repercussió cerebral.

Durant l’acte d’inauguració, el tinent d’alcalde ha indicat que “l’Hospital General de Catalunya es troba en un dels eixos més dinàmics del país en coneixement, investigació i infraestructures de Catalunya. És un dels centres sanitaris de referència del context metropolità, nacional i mundial”. Així mateix, Carles Brugarolasha manifestat que “l’aposta tecnològica de l’Hospital General de Catalunya permetrà millorar l’atenció a la ciutadania i obtenir millors resultats quant a diagnosi i tractament”.

El tinent d’alcalde també ha subratllat que “el vincle de l’Hospital amb Sant Cugat és molt estret, ja que dos de cada tres santcugatencs neixen en aquest centre”. Segons Brugarolas“des de l’administració, treballem per afavorir les oportunitats, també dels centres de salut com l’Hospital General, per tal d’associar progrés tecnològic i millora en la qualitat de vida de les persones”.

Per la seva banda, el director general d’idcsalud a Catalunya, Xavier Mate, ha apuntat que “les noves instal·lacions permetran avançar en el tractament i en la diagnosi amb tecnologia d’última generació. El nostre objectiu és poder posar a l’abast de tothom aquest nou servei”.

Switch to mobile version