Autor Cultura
7 Juliol 2015 a 11:30

10 cims de 3000 metres en 10 dies

L’exregidor Jordi Puigneró ha presentat la seva guia de muntanya 3mils.cat

puignero

El president del Club Muntanyenc Sant Cugat, Francesc Cruces i el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, Jordi Puigneró. // Foto: Rut Turch

El director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat i exregidor de l’Ajuntament de Sant Cugat, Jordi Puigneró, ha presentat el seu llibre 3mils.cat aquest dilluns al vespre al Club Muntanyenc Sant Cugat. El llibre explica una travessa a peu d’alta muntanya per coronar en ruta i de forma consecutiva tots els cims de 3.000 metres de Catalunya. Segons l’autor, aquesta travessa ha estat dissenyada per fer-se en 10 etapes, de 6 hores de mitjana cada dia, recorrent un total d’uns 125 quilòmetres i un desnivell acumulat de pujada de 10.000 metres. Puigneró ha declarat: “Aquesta travessa es podria fer amb menys temps, però està dissenyada per gaudir, no per competir”.

A més a més, Puigneró ha recomanat fer la travessa i ha assegurat que no és “fàcil”, però que tampoc és “impossible”. L’autor també ha afirmat que aquesta guia de muntanya té un punt polític.

Els 10 cims coronats a 3mils.cat són els següents: Pica d’Estats (3.143 m), Pic Verdaguer (3.129 m), Punta Gabarró (3.114 m), Sotllo (3.072 m), Comaloforno (3.029 m), Besiberri Sud (3.023 m), La Punta Alta (3.014 m), Pic de Mulleres (3.010 m), Besiberri Nord (3.008 m) i Pic Rodó de Canalbona (3.004 m).

L’acte de presentació també ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Mercè Conesa, el director de l’Editorial Alpina, Martí Nadal i el president del Club Muntanyenc Sant Cugat, Francesc Cruces. Conesa ha declarat, en referència a aquesta guia de muntanya: “És una manera de fer honor a les persones excursionistes de la nostra ciutat”.

Switch to mobile version