Autor Cultura
25 Juny 2015 a 14:00

William Shakespeare serà el protagonista de les Lectures a la Fresca 2015

El cicle constarà de quatre lectures i una exposició

Amics de Pedra i Sang

Membres de l’entitat Amics de Pedra i Sang. // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat.

Amics de Pedra i Sang, amb suport de l’Ajuntament, organitza l’11a edició de Lectures a la Fresca. Enguany, l’entitat prepara un monogràfic de quatre lectures amb William Shakespeare com a protagonista.

La inauguració de l’exposició “10 anys llegint a la Fresca”, el proper dijous, 25 de juny, a les 19:30, a la Casa de Cultura, marcarà l’inici de les activitats de les Lectures a la Fresca aquest 2015. L’últim dia que es podrà veure l’exposició és el dia 30 de juliol.

Amics de Pedra i Sang asseguren que el seu objectiu és la literatura, sobretot la dramatúrgia, a la ciutadania, d’una manera didàctica, lúdica i gratuïta. Aquest any, la santcugatenca Dolors Vilarasau coordinarà les lectures..

Cada any el cicle de Lectures a la Fresca s’acompanya d’un ventall per refrescar les nits de les lectures i el disseny, en aquesta ocasió, és de l’artista santcugatenc Pep Codó.

Per a la tinenta d’alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, “Les Lectures a la fresca són una clara mostra del dinamisme i l’activitat cultural de la ciutat. Per la gent que hi participa i per la gent que les ve a veure. L’ajuntament se sent orgullós de donar suport a iniciatives ciutadanes com aquesta”.

Després de la inauguració de l’exposició, la primera de les representacions serà en un espai nou per a les Lectures, el Parc de Ramon Barnils, que acollirà un projecte nou a Sant Cugat: Parking Shakespeare és una companyia que cada estiu ofereix un Shakespeare a l’aire lliure i gratuït. Creada el 2009 amb la idea anglosaxona de representar les obres de William Shakespeare en parcs públics, es tracta d’una proposta que no requereix d’escenografia, ni d’equipaments de so i llums i que tot el protagonisme recau en el text i en els actors.

Les Lectures d’enguany són les següents:

Dijous, 2 de juliol, 22 h- Parc de Ramon Barnils

Molt soroll per no res, de William Shakespeare

Parking Shakespeare (companyia convidada)

Amics de Pedra i Sang + Israel Solà, versió i direcció

Dijous, 9 de juliol, 22 h – Celler Modernista

Julieta , a partir del Romeu i Julieta, de W Shakespeare

Amics de Pedra i Sang + Txell Roda, dramaturgia i direcció

Dijous, 16 de juliol, 22 h

Plaça de l’alcalde Magí Bartralot

Xècspir, cabaret literari a partir de textos de W Shakespeare

Amics de Pedra i Sang + Dolors Vilarasau, dramatúrgia i direcció

Dijous, 23 de juliol, 22 h

Jardins del Monestir- Espai dels castanyers

Macbeth, de William Shakespeare

Dolors Vilarasau, direcció

Podeu consultar la resta de “Lectures a la fresca” en aquest enllaç: http://www.slideshare.net/PremsaSantCugat/lectures-a-la-frecsa-2015-william-shakespeare-a-sant-cugat

Switch to mobile version