Autor Societat
6 Juny 2015 a 15:00

Sant Cugat crea un Laboratori Social al Vita

L’edifici anirà destinat a cooperatives i empreses amb projectes de caràcter social

Centre VITA // Imatge cedida per l'Ajuntament de Sant Cugat

Centre VITA // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat

Sant Cugat ha promogut la creació d’un Laboratori Social a les instal·lacions de Can Ametller del centre d’emprenedoria Vita destinat a cooperatives i empreses amb projectes de caràcter social. Per tal de facilitar-hi l’accés i promocionar aquest tipus de projectes emprenedors, l’Ajuntament i el Centre han acordat una tarifa bonificada per a aquest tipus de projectes. L’espai ha nascut amb el principal objectiu de convertir-se en un dels centres de referència de l’economia social a Catalunya.

D’aquesta manera, els promotors d’aquest espai-incubadora d’idees volen convertir Vita en un dels centres de referència de Catalunya per als emprenedors que vulguin impulsar projectes vinculats a aquest tipus d’economia. El nou Laboratori Social disposa de 28 places. Actualment algunes d’aquestes places les estan ocupant els promotors dels quatre projectes guanyadors del concurs d’Emprenedoria i Economia Social, un certamen organitzat per l’Ajuntament de Sant Cugat i que ja ha celebrat dues edicions.

Per tal de facilitar l’accés a aquest nou espai d’emprenedoria i contribuir a la promoció de projectes cooperatius i socials, els promotors del centre han acordat bonificar la tarifa de participació en el centre, que queda fixada en 60 euros mensuals per persona i mes. Les sol·licituds per formar part del Laboratori Social del Vita poden fer-se a través de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa (OAE). Els guanyadors del concurs d’Emprenedoria i Economia Social de l’Ajuntament continuaran beneficiant-se de l’estada gratuïta durant la vigència del període de formació i acompanyament del propi concurs.

El centre Vita (acrònim de Vision, Impact, Talent & Action) és una iniciativa públic-privada impulsada per l’Ajuntament de Sant Cugat, la Fundació Sant Cugat Actiu i l’empresa Inbens Barcelona. Aquest espai d’innovació i emprenedoria està co-promogut per les Escoles Universitàries Gimbernat i Tomàs Cerdà, i l’empresa tecnològica GFT. Actualment tenen la seva seu al Vita 26 entitats entre empreses, start-ups, associacions, cooperatives i fundacions, i 14 projectes d’emprenedoria. Actualment, Sant Cugat compta amb tres centres d’emprenedoria públic-privat: SC Trade Center, Esadecreapolis i Vita. L’objectiu del suport municipal a aquests centres és seguir potenciant l’ecosistema d’innovació i empresa per convertir Sant Cugat en un dels hubs d’emprenedoria més importants del país.

Switch to mobile version