Autor Societat
6 Juny 2015 a 18:00

L’ARC destinarà més de 750.000 euros per a la prevenció de residus municipals

L’objectiu millorar el comportament ambiental i fomentar sostenibilitat

 Malbaratament alimentari // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunyaq


Malbaratament alimentari // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

El Consell de Direcció de l’Agència de Residus de Catalunya ha aprovat les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a la prevenció de residus en l’àmbit municipal per valor de 750.000 euros. L’objectiu és impulsar el disseny d’estratègies de prevenció de residus municipals que comportin el desenvolupament d’iniciatives per afavorir l’estalvi de recursos i la sostenibilitat ambiental en aquests àmbits.

Els ajuts aniran destinats a ajuntaments, consells comarcals, mancomunitats de municipis, consorcis i diputacions, així com a  entitat sense ànim de lucre de Catalunya i universitats. Es destinaran 550.000 euros a projectes d’ens locals i 200.000 euros més a iniciatives impulsades per entitats sense ànim de lucre i universitats. La prevenció de residus i la preparació per a la reutilització s’integren en el nou Programa general de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya 2013-2020.

Tenint en compte les bases reguladores aprovades avui els ajuts es destinaran a les actuacions següents. Pel que fa als ens locals, elaboració de plans locals de prevenció, implantació d’actuacions previstes en plans ja aprovats o a plans a elaborar o adaptar en el marc d’aquesta convocatòria al voltant de tres eixos principals: prevenció del malbaratament alimentari, foment de la reutilització de recursos i elaboració d’estudis de pagament per generació i la seva implantació. A més de desenvolupar activitats de preparació per a la reutilització de residus.

Pel que fa a les entitats sense ànim de lucre i universitats les actuacions són prevenció del malbaratament alimentari i foment de la reutilització d’objectes. La presentació de sol·licituds s’hauran de fer abans del 15 de setembre. En el cas dels ens locals les hauran mitjançant el registre telemàtic de la Generalitat. La resta d’aspirants, les sol·licituds es canalitzaran mitjançant la presentació a l’Agència de Residus de Catalunya.

Switch to mobile version