Autor Economia
22 Juny 2015 a 11:30

L’Ajuntament i la UAB instal·laran una pèrgola fotovoltaica a l’escola Catalunya

Funcionarà a partir d’octubre

Fotovoltaiques escola Catalunya

Maqueta virtual de la placa fotovoltaica que s’instal·larà // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat

L’Ajuntament i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han signat un conveni de col·laboració per participar en el projecte de la Comunitat Europea DIDSOLIT-PB, que promou la implantació de noves tecnologies d’energia renovable integrada en edificis públics. A través d’aquest conveni s’ha acordat col·locar a l’escola Catalunya una instal·lació solar fotovoltaica d’uns 30 metres quadrats amb una potència de 3’57 kWp.

S’executarà una pèrgola al pati de jocs, que incorporarà els elements fotovoltaics translúcids, de tecnologia cristal·lina laminada en vidre, com a element d’ombrejat. Amb aquesta intervenció, a més de generar energia elèctrica, aprofitada íntegrament pel mateix edifici, millorarà el confort dels infants a la zona de joc i esdevindrà un referent pedagògic pels alumnes.

La gestió d’aquest projecte va a càrrec de la UAB i l’empresa Eco-System Europe, que també participa com a partner d’aquesta iniciativa. Està previst que la pèrgola fotovoltaica entri en funcionament entre els mesos de setembre i octubre d’enguany.

Finançament

Aquesta instal·lació estarà cofinançada per la Comunitat Europea i per l’Ajuntament, que hi invertirà un total de 6.051’90 euros (xifra que representa el 25 per cent del cost total). Un cop instal·lada, el sistema fotovoltaic passarà a ser de titularitat municipal. La instal·lació de l’escola Catalunya se sumarà als tres espais de plaques fotovoltaiques que actualment disposa l’Ajuntament: als fanals del parc de Ramon Barnils (5 metres quadrats), a la pèrgola d’aquest mateix parc (455 metres quadrats) i a la coberta de l’edifici de la casa consistorial (125 metres quadrats).

Switch to mobile version