Autor Societat
20 Juny 2015 a 13:00

L’Ajuntament de Sant Cugat i FGC actuaran per evitar les inundacions

Les diferents accions es faran a l’estació de la Floresta

FGC // Imatge cedida per FGC

FGC // Imatge cedida per FGC

L’Ajuntament de Sant Cugat i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) es van reunir el passat dijous per tal d’acordar unes actuacions de millora que evitin inundacions a les vies de tren de l’estació de la Floresta en cas de pluges fortes. Aquestes actuacions s’han acordat després que els forts aiguats del passat dilluns provoquessin una riuada a la plaça Josep Playà, situada damunt de l’estació, que va acabar inundant part de la zona de vies del tren. Si aquesta situació es repetís podria afectar la circulació dels combois de tota la línia del Vallès i per aquest motiu FGC ha construït de manera provisional un petit mur de contenció a la plaça Josep Playà.

Per aquest motiu, s’han acordat les següents actuacions de millora:

1. L’Ajuntament rebaixarà la calçada de la plaça Josep Playà per tal que quedi 15 cm per sota de la cota de la vorera. D’aquesta manera en cas de pluja forta es facilitarà la laminació de l’aigua cap als desguassos. La previsió de l’Ajuntament és iniciar aquestes obres la setmana vinent.

2. Paral·lelament es farà un estudi de totes les escorrenties de la zona per veure de quina manera es poden minimitzar els impactes en cas de pluges no habituals. Cal tenir en compte que la pluja arrossega elements arboris com branques i fulles que disminueixen la capacitat d’absorció de les reixes interceptores.

3. FGC procedirà demà a retirar parcialment el mur construït a la plaça Josep Playà per tal de garantir el pas per a persones amb mobilitat reduïda a l’ascensor, així com també l’accés a les escales de l’andana 2. En cas de pluges, es col·locaran unes planxes metàl·liques en aquells trams de manera que s’impedeixi el pas de l’aigua cap a les andanes. Així mateix, quan l’Ajuntament hagi rebaixat la calçada de la plaça Josep Playà, aquest mur es retirarà totalment.

Switch to mobile version