Autor Cultura
10 Juny 2015 a 11:30

La Festa Major comptarà amb més de 250 activitats

Les entitats de la ciutat han organitzat el 80% dels actes de la festa

Festa major

Acte de presentació del programa de la Festa Major 2015. D’esquerra a dreta, Anna Hernández, Roger Casadellà, Mercè Conesa, Xavier Escura i Joana Barbany. // Foto: Rut Turch.

La Festa Major de Sant Cugat 2015, que tindrà lloc entre el 26 i el 29 de juny, presenta un ampli programa per a tots els gustos i totes les edats. En l’edició d’enguany es realitzaran 253 activitats (concerts, tallers, ball, activitats infantils…) en una dotzena d’espais. En l’acte de presentació del programa al Celler Modernista aquest dimarts, el president  de la gestora de la Festa Major, Roger Casadellà, ha declarat:  “Intentem vetlla i recollir totes les activitats que representen totes les entitats perquè el conjunt de la festa sigui diversa, plural, gratuïta, per totes les edats, participativa i sostenible”.

Un total de 80 entitats santcugatenques organitzen el 80% de les activitats d’enguany de la festa major. L’Ajuntament hi ha dedicat 300.000 euros de pressupost, un 10% més que l’any passat, segons ha afirmat el regidor de cultura en funcions, Xavier Escura, en l’acte de presentació.

Els concerts principals seran els de la Troba Kung-Fú, la Fundació Tony Manero, Miquel del Roig, Doctor Prats, entre d’altres. Aquest any l’organització no ha volgut apostar per un cap de cartell i ha preferit grups menys mediàtics. Més de la meitat dels concerts de la festa major seran realitzats per grups locals.

Les principals novetats d’aquest any són: la presentació de la primera bèstia del foc de Sant Cugat per part de la colla de diables; la Batalla de Penyes, una gimcana pels joves; i el Holi Festival, una festa d’origen hindú que té com a protagonistes els colors. A més a més, aquest any el fi de festa es desplaçarà en la seva totalitat al Parc Central. La festa es clausurarà amb el tradicional castell de focs i el concert del grup santcugatenc Sybarites.

El pregoner d’enguany és Jordi Pahisa, l’esportista santcugatenc de talla baixa i informàtic de professió. Pahisa va guanyar cinc medalles en els Jocs Mundials per a Persones de Talla Baixa l’any 2013 i, actualment, realitza xerrades de sensibilització a escoles i instituts. L’alcaldessa en funcions de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha posat el Joan Pahisa com a exemple de superació.

En l’acte de presentació del programa de les festes, aquest dimarts, al Celler Modernista, hi ha participat: l’alcaldessa en funcions, Mercè Conesa; el president de la gestora de la Festa Major, Roger Casadellà; la representant de la taula de programació de la Festa Major, Anna Hernández; el regidor de Cultura en funcions, Xavier Escura; i la regidora de Comunicació en funcions, Joana Barbany.

Switch to mobile version