Autor Política
2 Juny 2015 a 11:30

ERC-MES demana al govern municipal una comissió d’investigació interna per aclarir les novetats del ‘cas Palau’

Els republicans reclamen tota la documentació referent al pavelló local i a les obres realitzades per Ferrovial

Ajuntament de Sant Cugat

L’Ajuntament de Sant Cugat // Foto: Joan Murcia

La coalició d’esquerres ERC-MES ha sol·licitat formalment al govern municipal en funcions que es realitzi  una auditoria interna, mitjançant una comissió d’investigació, per aclarir tots els detalls que fan referència a l’adjudicació del PAV3 a l’empresa Ferrovial. Aquesta empresa està investigada pel presumpte pagament de comissions a Convergència Democràtica (CDC) en el ‘cas Palau’.

ERC-MES addueix que la instrucció judicial veu ‘indicis clars’ que CDC va cobrar comissions pel PAV3 i altres obres adjudicades  a Ferrovial en diferents municipis. A més a més, la coalició d’esquerres ha remarcat que exdirectius de l’empresa continuen imputats en el cas. Per aquests motius, Esquerra Republicana i Moviment d’Esquerres han demanat a l’equip de govern que faci pública tota la documentació referent al cas que afecta el pavelló local i el conjunt de les obres realitzades per aquesta empresa o altres amb participació accionarial.

A més a més, la coalició d’esquerres ha assegurat que creuen en la paraula i en l’honorabilitat de l’alcaldessa en funcions i del seu govern, que fa dos anys ja van assegurar que no coneixien les presumptes comissions. No obstant, ERC-MES considera que el bon nom de la ciutat i de l’Ajuntament de Sant Cugat s’està posant en qüestió i, per aquesta raó, han declarat que cal actuar immediatament.

Esquerra Republicana i Moviment d’Esquerres han recordat que l’equip de govern va afirmar, al 2010, que estava estudiant la possibilitat de presentar una querella contra Fèlix Millet per haver malmès la imatge del municipi. Segons els republicans, es desconeix si es va materialitzar la querella. En cas que no s’hagi presentat, la coalició d’esquerres ha instat al govern que presenti la querella per garantir l’honorabilitat de l’Ajuntament.

Segons ERC-MES, aquesta manera de fer és imprescindible per tal de poder retre comptes amb la ciutadania de la manera que aquesta es mereix i consideren que serien una mostra clara de les propostes plenàries aprovades sobre transparència i bon govern, impulsades per CiU i la resta dels grups municipals.

La coalició d’esquerres també ha volgut recordar que, a petició dels diferents partits polítics locals, també d’ERC, el govern municipal va mostrar alguna informació a les formacions amb representació al consistori, malgrat que no es va permetre la realització d’una auditoria o una comissió d’investigació.

Switch to mobile version