Autor Política
29 Juny 2015 a 14:00

ERC i les JERC se sumen al Dia Internacional de l’orgull LGTB

No participaran a la missa de Festa Major

11036803_10153430795525798_6078500636861332182_n

Esquerra Republicana i les JERC van donar suport als actes organitzats amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull Lèsbic, Gai, Transsexual i Bisexual (LGTB). Pels republicans el país que s’ha de construir ha de ser respectuós amb la diversitat sexual i lliure d’homofòbia, on el dret a estimar qui es vulgui i constituir una família sigui plenament garantit. Aquesta reivindicació també és extensible a la ciutat de Sant Cugat, on impera un model idíl·lic de famílies tradicionals i que sovint és excloent.

En el seu comunicat, ERC-MES de Sant Cugat ha afegit:

Des que naixem, vivim immersos en un conjunt de normes que determinen el nostre rol social en funció de si som home o dona. Treballem, pensem i sentim en funció d’aquests criteris. Moltes persones accepten aquest paper; d’altres es veuen obligades a fugir-ne amb l’esperança de ser felices. 

El moviment que lluita per la normalització del col·lectiu LGTB és conegut arreu del món i els seus avenços s’arrelen a les comunitats, però no s’avança prou ràpidament. La situació que pateixen aquestes persones a Rússia, l’Índia i Uganda, entre d’altres països, ens ho demostra. També l’Estat espanyol, on els sectors més retrògrades de l’Església catòlica encara tenen un pes fonamental en aquesta institució. 

Per tant, la lluita s’ha d’estimular i no s’ha d’abaixar la guàrdia. En aquest sentit, confiem que l’aprovació de la llei contra LGTBIfòbia al Parlament sigui un punt d’inflexió i un referent dels drets socials de la futura República Catalana. A més, els ajuntaments recentment constituïts també han de ser un pilar fonamental a l’hora de desplegar-la.

Rebuig a la missa de Festa Major

D’altra banda, els regidors del grup municipal d’ERC-MES no participaran a la missa de Festa Major com a representants públics. Tenint en compte que aposten per una nova República Catalana laica, consideren que aquest acte no s’hauria d’incloure en l’agenda institucional de la festa.

 

 

Switch to mobile version