Autor Política
9 Juny 2015 a 14:00

El nou plenari de l’Ajuntament es constituirà aquest dissabte a les 12 del migdia

L’acte es farà a la Sala de plens i es podrà seguir en directe

ajuntament

L’Ajuntament // Foto: Joan Murcia

La Sala de plens acollirà l’acte de constitució del nou plenari de l’Ajuntament de Sant Cugat per al mandat 2015-2019, aquest dissabte, 13 de juny, a partir de les 12 del migdia. La sala ampliarà la seva capacitat i la sessió també es podrà seguir en directe a través de www.cugat.cat.

L’esdeveniment s’iniciarà amb la constitució de la Mesa d’edat, que estarà presidida per la regidora electa de major edat, Roser Casamitjana (ICV-EUiA) i que tindrà com a vocal el regidor electe de menor edat, Èric Gómez (ERC-MES). A continuació, els 25 regidors hauran de prometre o jurar el càrrec i, d’aquesta manera, quedarà constituït el nou plenari.

Seguidament el secretari de l’Ajuntament cridarà per ordre alfabètic als 25 regidors del ple perquè dipositin en una urna el vot per a escollir l’alcalde o l’alcaldessa. Segons la legislació vigent, només poden optar a aquest càrrec els caps de llista.

Un cop feta la votació, es farà l’escrutini llegint en veu alta tots els vots emesos. Després del recompte, es proclamarà alcalde o alcaldessa electe el candidat que hagi obtingut la majoria absoluta dels vots (13 en el cas de Sant Cugat). Si cap dels candidats obté aquesta majoria, la llei estableix que sigui nomenat per a aquest càrrec el cap de la llista més votada a les darreres eleccions locals (en el cas de Sant Cugat la llista més votada ha estat la de CiU, encapçalada per Mercè Conesa).

Tot seguit d’acceptar el càrrec i fer-ne el jurament o la promesa, el nou alcalde o alcaldessa de Sant Cugat assumirà la presidència de la sessió i donarà la paraula als portaveus dels diferents grups municipals. Després de tots els parlaments, tindrà la paraula el nou alcalde o alcaldessa i després de la seva intervenció es donarà per finalitzada la constitució del nou plenari.

Els regidors que formaran el ple de l’Ajuntament de Sant Cugat durant els pròxims quatre anys són els següents:

 CiU

Mercè Conesa

Cristina Paraira

Carmela Fortuny

Damià Calvet

Eloi Rovira

Carles Brugarolas

Susanna Pellicer

Joana Barbany

Joan Puigdomènech

Esther Salat

Mayte Pérez

CUP

Núria Gibert

Ignasi Bea

Ramon Piqué

Dimitri Defranc

C’s

Aldo Ciprián

Sergio Blázquez

Munia Fernández

ERC-MES

Mireia Ingla

Ferran Villaseñor

Èric Gómez

ICV-EUiA

Roser Casamitjana

Ramon Gutiérrez

PSC

Pere Soler

PP

Álvaro Benejam

Switch to mobile version