Autor Societat
17 Juny 2015 a 14:30

Desmantellada una organització criminal responsable de 112 robatoris a les vies ràpides catalanes

A la organització criminal se l'acusa d'un total de 112 robatoris // Imatge cedida pels Mossos d'Esquadra

A la organització criminal se l’acusa d’un total de 112 robatoris // Imatge cedida pels Mossos d’Esquadra

Entre el 19 i el 27 de maig passat, els Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal d’adscrits a la Unitat Central de Multi-reincidents van detenir sis persones amb edats entre els 18 i els 55 anys, de nacionalitat peruana i equatoriana, i veïns de Badalona, Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Esplugues de Llobregat, com a presumptes autores de 112 fets delictius com robatori de vehicles, furts, pertinença a una organització criminal, robatoris amb violència i intimidació, falsedat documental danys i lesions.

La investigació es va centrar des d’un principi en una organització criminal formada per dues bateries de delinqüents que, sistemàticament, cometien robatoris a la xarxa viària catalana, principalment a les vies ràpides AP-7, C-58, A-2 i B-23 al seu pas per les localitats de les Regions Policials Metropolitana Nord, Sud i Barcelona.

El mètode més emprat per cometre els robatoris era el de punxa-rodes. Els autors feien aturar al voral de la via ràpida un turisme amb plaques de matrícula estrangera per, seguidament, sostreure al descuit tots els objectes de valor que hi pogués haver al seu interior. En alguns dels casos fins i tot acabaven sent robatoris amb violència perquè les víctimes se n’adonaven i oposaven resistència, fet que no impedia als lladres seguir amb la seva acció.

En cas que no detectessin vehicles estrangers, es desplaçaven fins estacionaments de superfícies comercials, exteriors d’hotels o rodalies de l’aeroport. Per cometre els robatoris, sostreien prèviament vehicles d’alta gamma de gran cilindrada per fugir el més ràpid possible.

Un cop els investigadors van aconseguir tenir els membres de les bateries criminals identificats, van procedir a la seva detenció en dues fases, el 19 i el 27 de maig.  Fruit de les detencions es van aconseguir recuperar els deu vehicles que havien sostret per cometre els il·lícits penals.

En total, els Mossos d’Esquadra consideren els detinguts autors dels 112 il·lícits penals, xifra que pot augmentar a mesura que els investigadors puguin relacionar els autors amb d’altres robatoris dels quals a hores d’ara se’n desconeix l’autoria.

Tot i donar la organització per desmantellada, no es descarta que es puguin detenir més persones en les properes setmanes.

Després de la declaració en seu judicial, el Jutge va decretar ingrés a presó per tots sis detinguts.

Switch to mobile version