Autor Cultura
24 Juny 2015 a 9:00

Cultura crea un espai web dedicat a la toponímia catalana

Vol difondre-la entre la ciutadania

Comarques de Catalunya // Imatge del Wikimedia Commons

Comarques de Catalunya // Imatge del Wikimedia Commons

La Comissió de Toponímia, òrgan d’assessorament, consulta i proposta en matèria de fixació oficial dels topònims de Catalunya, adscrita des del 2012 al Departament de Cultura, disposa d’un nou espai web que recull informació d’interès sobre toponímia catalana amb l’objectiu de difondre-la entre la ciutadania i, en particular, entre els municipis.

L’espai web s’ha distribuït en els apartats següents, per tal de facilitar a la ciutadania un accés àgil i clar a la informació: La Comissió de Toponímia (descripció, funcions i organització), Normativa relacionada amb toponímia i retolació, Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya (accés a l’obra i informació rellevant relacionada), Criteris publicats sobre traducció de noms, denominacions i topònims, sobre la toponímia d’àmbit municipal i relatius a senyalització viària, Publicacions (recull en línia d’obres en diversos formats sobre toponímia, cartografia, onomàstica, etc.), i Establiment de noms de lloc (procediments per al canvi de denominació de topònims).

Al web s’hi aplega tota la informació sobre toponímia que és competència de la Comissió, segons el que estableix el Decret 59/2001, de 23 de gener, pel qual s’estableix la Comissió de Toponímia, i es modifica el Decret 78/1991, de 8 d’abril, sobre l’ús de la toponímia. Aquesta actuació forma part dels projectes previstos al Pla d’activitats 2014-1015 de la Comissió de Toponímia. L’espai web, allotjat al portal Llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística, amplia els continguts sobre la matèria de la pàgina que l’havia precedit, tenint en compte les consultes i aportacions que els usuaris han anat plantejant a la Comissió al llarg del temps.

Switch to mobile version