Autor Societat
18 Juny 2015 a 14:00

El Consell d’Infants proposa crear el joc Tenim drets

Aquest joc pretén ajudar a divulgar i conèixer els drets dels infants

Consell infants

Membres del Consell d’Infants i membres del govern municipal en l’acte de cloenda del Consell. // Foto: Localpress

Els nens i nenes del Consell d’Infants han donat a conèixer les seves propostes, la principal de les quals ha estat crear un joc, Tenim drets. Aquest joc té com a objectiu aconseguir que els nens i nenes d’educació primària coneguin més de prop els drets dels infants. El joc posa l’accent en el fet que els drets dels infants és una feina de tots, fet pel qual es tracta d’un joc cooperatiu en el qual, mitjançant l’intercanvi de cartes, es permet als jugadors ajudar a guanyar o perdre els drets d’uns personatges determinats. El joc s’ha presentat en l’acte de cloenda del Consell d’Infants del curs 2014-2015, aquest dimecres al vespre a la sala de plens.

Aquest joc ha sorgit com a resposta a l’encàrrec de l’alcaldessa, Mercè Conesa, al Consell d’Infants, de fer reflexionar sobre els drets dels infants, proclamats l’any 1959 per les Nacions Unides.

La tinenta d’alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer, acompanyada de la regidora d’Educació, Universitat i Família, Esther Salat i altres representants municipals, ha presidit  l’acte de cloenda del Consell d’Infants.

Durant la seva intervenció, la tinenta d’alcalde ha indicat als infants que “els drets dels infants són drets que, en el cas de Catalunya, estan plenament integrats en la nostra vida de cada dia, però, tristament, no és així pertot arreu. Hi ha nens i nenes que no poden estudiar, no poden dir què pensen i, fins i tot, n’hi ha que no són tractats com a persones. Tots i totes hem de saber valorar aquest fet”.

Pellicer també ha agraït la feina feta als membres del Consell: “sé que us ha representat un esforç i que, després de les hores de classe a l’escola, heu treballat sobre els drets dels infants i sobre com els podem donar a conèixer. Heu de pensar que tot esforç també té una recompensa. El treball que heu fet servirà perquè més nens i nenes de Sant Cugat sàpiguen quins són els drets dels infants i perquè aquests també els puguin donar a conèixer entre els seus familiars, amics i coneguts”.

Per la seva banda, Esther Salat ha recalcat que “com a membres del Consell d’Infants, heu de ser conscients que la vostra tasca és molt important, ja que representeu i defenseu nens i nenes com vosaltres i els interessos de la ciutat”.

El Consell d’Infants

El Consell d’Infants és un òrgan de participació ciutadana, de caràcter consultiu, format per nens i nenes de 10 a 12 anys que estudien 5è i 6è de primària a les escoles de Sant Cugat. La seva funció és aportar als responsables polítics del municipi la visió que tenen els infants sobre la ciutat i la realitat que els envolta, perquè la seva opinió es tingui en compte a l’hora de prendre decisions que els afecten com a ciutadans.

El Consell d’Infants es va constituir per primer cop el 14 de desembre de 2010. Les escoles participants aquest curs 2014-2015 han estat l’Olivera, Gerbert d’Orlhac, la Floresta, Joan Maragall, Thau, Àgora, Santa Isabel, Avenç, Collserola, Pins del Vallès, Catalunya, la Farga, Viaró, Hatikva i Ciutat d’Alba.

Switch to mobile version