Autor Societat
11 Juny 2015 a 11:30

L’Ajuntament destina 7.500€ del fons d’emergències al Nepal

Aquest ajut es donarà a Unicef  per pal·liar la segona gran rèplica del terratrèmol

L'Ajuntament de Sant Cugat // Foto: Joan Murcia

L’Ajuntament de Sant Cugat // Foto: Joan Murcia

El Consistori ha acordat destinar 7.500€ del fons d’emergències a ajudar la població del Nepal, davant de la situació d’emergència que viu arran dels dos grans sismes que han sacsejat el país. El 25 d’abril, aquest país asiàtic va patir un terratrèmol amb una magnitud de 7,8 graus a l’escala de Richter. Unes setmanes més tard, el 13 de maig, el Nepal va patir una gran rèplica de 7,4 graus.

Aquest segon terratrèmol ha agreujat encara més la feble situació del Nepal: ha ensorrat edificis que havien resistit el primer sisme i ha provocat noves allaus, que han deixat en situació de precarietat les poques infraestructures d’aigua i sanitat que es començaven a recuperar.

L’Ajuntament ha vehiculat l’ajut a través d’Unicef, entitat present a la zona amb anterioritat al primer terratrèmol. Segons el Consistori, l’ajut permetrà contribuir a garantir l’atenció de les necessitats bàsiques de la població nepalesa.

Per pal·liar els efectes del primer sisme, l’ajuntament santcugatenc ja va destinar 7.500 euros. Llavors, l’entitat receptora de l’ajut va ser Oxfam-Intermon. Sumant els dos ajuts, l’Ajuntament ha destinat un total de 15.000€ al Nepal.

La concessió dels ajuts d’emergència està regulada pel Pla director de cooperació al desenvolupament, pau i drets humans de Sant Cugat 2012-2015.

Switch to mobile version