Autor Societat
8 Maig 2015 a 12:00

Sant Cugat vol arribar a les 350 donacions en la ‘Marató de donació de sang’

L’edició d’aquest any vol arribar als joves

Presentació de la 8ena Marató de Donació de Sant a Sant Cugat // Imatge cedida per l'Ajuntament de Sant Cugat

Presentació de la 8ena Marató de Donació de Sant a Sant Cugat // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat

El dissabte 16 de maig se celebra a Sant Cugat la 8a Marató de donació de sang.  El municipi es proposa d’arribar a les 350 donacions.  L’edició d’enguany vol arribar als joves del municipi,  per això, en la campanya informativa, es tindrà cura especial de difondre el missatge a través de les xarxes socials (www.facebook.com/donarsang i @donarsang i #MSangSantCugat)

Durant la presentació de la proposta d’ahir, la tinenta d’alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, va manifestar que “Sant Cugat és una ciutat solidària, que s’implica fortament a l’hora d’ajudar els altres. L’objectiu d’aquest any és sumar tantes donacions com sigui possible a fi d’aconseguir nous donants

La 8a Marató de donació de sang del 16 de maig cita els donants a  l’Ajuntament de les 10:00 h a les 22:00 h. La campanya, organitzada pel Banc de Sang i de Teixits (BST), compta amb la implicació de l’Ajuntament, l’Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental, la Creu Roja Sant Cugat del Vallès-Rubí-Valldoreix i el Rotary Club Sant Cugat.

La presentació de la Marató feta ahir a  l’Ajuntament, va estar presidida per la tinenta d’alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer. A l’acte, també hi van participar el director territorial del Banc de Sang i de Teixits a la Catalunya Central i al Vallès Occidental, Ramon Salinas; Enric Martínez, en representació de l’Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental; i Jesús Ruiz i el president del Roary Club Sant Cugat, Ramon Vilaseca, en representació d’aquesta entitat.

L’objectiu és assolir un nou rècord de donants, que superi les 314 persones de l’edició anterior. Aquest any també es vol estendre la presència de la Marató a les xarxes socials a través del hashtag (o l’etiqueta) #MSangSantCugat i un esdeveniment creat al Facebook del Banc de Sang. D’aquesta manera, es vol mobilitzar la societat santcugatenca present a Twitter i Facebook.

Durant la presentació, la tinenta d’alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, va manifestar que “Sant Cugat és una ciutat solidària, que s’implica fortament a l’hora d’ajudar els altres. L’objectiu d’aquest any és sumar tantes donacions com sigui possible a fi d’aconseguir nous donants. Estem molt il·lusionats a poder contribuir a aquest esdeveniment. Cada donació pot ajudar 3 persones, cosa que demostra que, quan la solidaritat es comparteix, també creix”.

Ramon Salinas va voler recordar que “a l’estiu, és quan es produeixen menys donacions. És per això que programem maratons estratègicament, com en el cas de Sant Cugat, perquè hi puguin participar tantes persones com sigui possible. Aquest any, la nostra voluntat és arribar a les 350 donacions”.

Enric Martínez també va expressar el desig de sumar el màxim de donacions i ha posat a disposició de l’organització l’Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental.

Finalment, Jesús Ruiz, en representació del Rotary Club Sant Cugat, va assenyalar la vocació de servei de l’entitat i ha donat suport a l’esdeveniment.

La Marató vol convertir la donació de sang en una gran jornada festiva. Per això hi participaran entitats, institucions, empreses i particulars que donaran suport i s’implicaran tot organitzant un seguit d’activitats lúdiques durant tota la jornada.

La Marató també vol sensibilitzar sobre la importància de donar sang com un hàbit i aconseguir nous donants per estendre aquesta pràctica entre el màxim nombre de ciutadans.

És important tenir present que cada dia calen 1.000 donacions a Catalunya per atendre les necessitats dels malalts.

Switch to mobile version