Autor Política
5 Maig 2015 a 14:00

Roser Casamitjana: “Somio una ciutat més cohesionada, més equitativa i més sostenible”

Entrevista a l’alcaldable per ICV

Roser Casamitjana

Roser Casamitjana

Entrevista a Roser Casamitjana, portaveu del Grup Municipal d’ICV a l’Ajuntament de Sant Cugat, i alcaldable a les properes eleccions locals del 24 de maig.

Què canviarà a Sant Cugat si vostè és alcaldessa?

Faria tots els esforços per canviar la visió de la ciutat. És a dir, fer que aquesta ciutat fos una ciutat més; agradable, però no una ciutat aparador, no una ciutat de marca. Intentaria que es veiés d’una manera més plausible, i que la major part de la població fos conscient del 10% de persones que tenim ateses per Càrites, i de gairebé el 27% de gent que confessa que té dificultats per arribar a final de mes. Per tant, intentaria fer una ciutat on això es veiés, i on tothom fos conscient que no som un oasi, malgrat que potser estem millor que les poblacions del voltant. Intentaria fer una ciutat que es veiés menys elitista, intentaria donar més veu a la oposició i institucionalitzar-la amb òrgans de participació. I intentaria també fer una ciutat més sostenible, hem de fer un esforç per abaratir els costos de subministrament i de manteniment d’aquesta ciutat.

Amb què notarà la població que vostè és alcaldessa?

En què em dedicaria 24 hores a Sant Cugat. Penso que una població de gairebé 88.000 habitants es mereix que el seu alcalde o alcaldessa li dediqui tot el temps. Entenc que cada participant està en altres òrgans, però penso que no és absolutament de rebut estar a tres o quatre llocs diferents i haver de repartir el temps en tots aquests llocs, independentment de que es cobri o no. Sant Cugat és estratègicament complexa perquè té un territori molt ampli, i crec que requereix una cura que exigeix dedicació total i exclusiva.

Amb qui podrà governar? Amb qui no?

Per Governar o no, caldria posar els programes complets sobre la taula i veure quines són les similituds i les discrepàncies. Evidentment, no podria governar amb aquells partits amb els quals les discrepàncies són importants. No conec tots els programes, però de principi crec que podríem governar amb la CUP, amb el PSC – de fet moltes vegades hem votat mocions conjuntament durant el passat mandat –, i penso que tampoc seria difícil arribar amb una entesa amb ERC – de fet a Valldoreix ICV anem amb ERC. No se m’acut que pogués governar amb el PP, ho hem vist durant aquest últim mandat en el qual pràcticament no hem coincidit en res; i crec que em resultaria difícil pactar amb C’s, tot i que no ho sé perquè no han estat al govern municipal ni al consistori. Amb la resta de partits no m’hi veig ni acompanyant-los ni que m’acompanyin a mi, i amb CiU tampoc perquè crec que tenim un model de ciutat totalment diferent, i encara que a nivell puntual puguem coincidir en algun aspecte, a nivell de governabilitat de la ciutat no crec que poguéssim arribar a cap acord.

Com és el Sant Cugat que somia?

Des del punt de vista de ciutat, m’agradaria mantenir una ciutat que és verda, amable però encara m’agradaria fer-la una mica més amable sobretot pels vianants, per les bicicletes, en el sentit que ens costés menys diners tot plegat, en el sentit que tothom que es vulgui quedar a viure aquí ho pugui fer, especialment els joves. Per tant, jo faria una ciutat més cohesionada, més equitativa, i més sostenible. I no oblidem que Les Planes i La Floresta són dos barris en els quals aquesta desigualtat encara es manifesta més.

Switch to mobile version