Autor Política
8 Maig 2015 a 10:30

Mercè Conesa presideix l’última sessió del Consell de ciutat

L’alcaldessa va reconèixer l’esforç i la dedicació dels consellers

Mercè Conesa agraeix el treball del Consell de Ciutat i aposta per potenciar un model de governança més participativa // Imatge cedida per l'Ajuntament de Sant Cugat (Foto: Localprès)

Mercè Conesa agraeix el treball del Consell de Ciutat i aposta per potenciar un model de governança més participativa // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat (Foto: Localprès)

Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, va presidir dimecres al vespre la darrera sessió del mandat del Consell de Ciutat. L’acte també va comptar amb la participació del tinent d’alcalde de Governació, Seguretat i Participació Ciutadana, Francesc Carol, del vicepresident del Consell, Rafa Gómez, dels membres del Consell i dels representats dels grups municipals de CiU, PSC, ICV i CUP.

L’alcaldessa els va donar les gràcies als consellers per haver dedicat el seu temps a la ciutat i va emfasitzar la necessitat d’avançar en la codecisió: “avui dia, el polític està al mateix pla que el ciutadà i cal que prenguin les decisions conjuntament. Tots som agents actius de millora de la ciutat. Us vull agrair l’esforç que heu fet, ja que és gràcies a persones com vosaltres que podrem dissenyar i implementar nous projectes de ciutat”. En aquest sentit, Conesa va afirmar que “cal que decidim junts quin model de ciutat és el que volem i quina és la ciutat que volem construir. Hem de treballar des del consens i, així, orientar les futures línies de treball”.

L’alcaldessa també va apuntar el caràcter iniciador que ha tingut la primera edició d’aquest Consell de participació, que es va posar en marxa coincidint amb el mandat del 2011-2015: “aquesta primera edició del Consell de Ciutat ha estat marcada per un procés d’autoaprenentatge. Hem de definir i fixar un model de governança concret que faciliti la circulació d’idees i projectes en benefici de Sant Cugat”.

En aquest sentit, Mercè Conesa va manifestar que “és necessari que definim un sistema concret per prendre les decisions, ja sigui a través de la plataforma electrònica que hem utilitzat, ja sigui d’altres maneres o complementant-se les dues. Els futurs consellers hauran de decidir, també sobre què volen opinar, si cal que sectorialitzem les sessions de treball i quines són les estratègies que cal emprendre a partir de la seva visió”.

Per la seva banda, el tinent d’alcalde de Governació, Seguretat i Participació Ciutadana, Francesc Carol va recordar que“aquest primer Consell de Ciutat ha estat marcat per dues línies de treball. La primera, en relació als 22 projectes de ciutat i la segona, per l’aportació d’idees a través de la plataforma We decide”.

El vicepresident del Consell, Rafa Gómez, va assenyalar que “els membres del Consell hem treballat amb molta il·lusió i molt d’esforç. La nostra voluntat ha estat la de fer una tasca que quedi per al dia de demà”.

 

 

 

Switch to mobile version