Autor Cinema, teatre i televisió
15 Maig 2015 a 16:00

Mad Max: Furia en la carretera

Mad Max Furia en la carretera

Mad Max Furia en la carretera

Aquesta setmana s’estrena als cinemes la nova entrega de Mad Max: fúria en la carretera. Des de França arriben La professora de historia i, també, Una nueva amiga. Des d’Espanya arriba un nou thriller Sicarivs. A més, s’estrena un documental sobre ETA De Echevarría a Etxeberría. I finalment, s’estrena un thriller britànic La deuda.

 

MAD MAX: FURIA EN LA CARRETERA

CIENCIA FICCIÓ. Dirigida per: George Miller. Repartiment: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult

Perseguit pel seu turbulent passat, Mad Max creu que la millor forma de sobreviure és anar sol pel món. No obstant això, es veu arrossegat a formar part d’un grup que fuig a través del desert en un War Rig conduït per una Emperadriu d’elit: Furiosa. Escapen d’una Ciutadella tiranitzada per Immortan Joe, a qui han arrabassat alguna cosa irreemplaçable.

 

LA PROFESORA DE HISTORIA

DRAMA. Dirigida per: Marie-Castille Mention- Schaar. Repartiment: Ariane Ascaride, Ahmed Dramé, Geneviève Mnich

Anne Gueguen és una professora d’Història d’institut que a més es preocupa pels problemes dels seus alumnes. Aquest any, com sempre, Anne té un grup difícil. Frustrada pel seu materialisme i falta d’ambició, Anne desafia als seus alumnes a participar en un concurs nacional sobre el que significa ser adolescent en un camp de concentració nazi. Anne usa tota la seva energia i creativitat per captar l’atenció dels seus alumnes i motivar-los. A mesura que el termini s’apropa, els joves comencen a obrir-se als altres i a creure en si mateixos.

 

UNA NUEVA AMIGA

DRAMA. Dirigida per: François Ozon. Repartiment: Romain Duris, Anaïs Demoustier, Aurore Clément

És la història de dues dones, amigues de la infància. Les dues es casen i una té un bebè. Al poc temps, la mare malalta greument, li fa prometre a la seva amiga que cuidarà del bebè i al seu marit. Després de la seva mort, l’amiga decideix anar a visitar al pare i al bebè, però li espera una tremenda sorpresa.

 

SICARIVS: LA NOCHE Y EL SILENCIO

THRILLER. Dirigida per: Javier Muñoz. Repartiment: Víctor Clavijo, Pedro Casablanc

Un sicari rep l’encàrrec de matar a una dona. Hauria de ser un encàrrec més, no obstant això, quan és a punt d’executar-la, no ho fa. A partir de llavors inicia una carrera a contrarellotge per acabar amb els qui l’han contractat. Sap que, en la seva professió, qui no acaba el treball, està mort.

 

LA DEUDA

THRILLER. Dirigida per: Barney Elliott. Repartiment: Stephen Dorff, Alberto Ammann, Carlos Bardem

Narra les vides entrecreuades de tres persones pertanyents a diferents classes socials que es veuen obligades a comprometre’s per aconseguir el que volen en la vida.

 

DE ECHEVARRÍA A ETXEBERRÍA

DOCUMENTAL. Dirigida per: Ander Iriarte

A partir exclusivament de gent que viu o és natural d’Oiartzun, el documental tractarà d’indagar la importància que ha tingut la violència dins del món de l’esquerra abertzale, entenent aquesta com un grup gran i heterogeni. La Violència això sí, expressada en les seves diverses formes. Per a això, el director se centra al seu poble natal per intentar respondre a una sèrie de preguntes que l’acompanyen des que fa 8 anys es va mudar a Barcelona. Per què ell no va acabar seguint els passos d’entrar en ETA com uns altres sí van fer?

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version