Autor Societat
29 Maig 2015 a 11:30

La Festa Major de Sant Cugat s’obre a nous horitzons

S’incrementen espais, l’autogestió i la co-participació

Castell de Focs de Festa Major // Imatge del web de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Castell de Focs de Festa Major // Imatge del web de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

La Festa Major de Sant Cugat, que tindrà lloc els dies 26, 27, 28 i 29 de juny, presenta un cartell plural, divers i de  qualitat, que permetrà gaudir dels grups que més sonen arreu.  A més, enguany, s’han incrementat els espais i places de Festa Major, l’autogestió i la co-participació.

La Festa Major torna a apostar fort per la comunicació digital, gràcies a la bona acollida de l’edició passada. Es presentarà una nova versió millorada i actualitzada de l’APP específica per l’esdeveniment, que tornarà a estar disponible per Apple i Android. L’aplicació presentarà noves funcionalitats que permetran fer una agenda de la Festa Major personalitzada.

Una festa de festes

Fa uns anys que la Festa Major s’està definint, en gran mesura, pels espais que la conformen. Tots variats i diversos, alguns organitzats per entitats d’un mateix signe que es coordinen entre si, d’altres són propostes amb un sol organitzador, i allà on no arriba el teixit associatiu, hi posa la petjada la pròpia organització de la Festa Major.  S’està fent referència a l’Espai d’Arrel, la DesPlaça Jove, la FM Alternativa (que enguany es trasllada als Jardins de la Penya Regalèssia), la Plaça del Jazz, la Taverna, l’Espai d’Arreu, la caseta del CPA, la Fira d’Atraccions o l’Esport al Carrer.

Neixen i creixen nous espais amb els santcugatencs i santcugatenques com a protagonistes:

  • • Aquest any hi haurà una nova plaça, la de Pep Ventura, amb un munt d’activitats  organitzades des de l’entorn veïnal i La Cultural. Hi haurà concerts, menjars i activitats entorn el món de la ceràmica com a fil conductor.
  • • També creix l’espai estrenat l’any passat i ubicat a la plaça de Gabriel Ferrater. Skate, propostes familiars, bona música i bona teca s’ubicaran a la zona dels cinemes de Sant Cugat de la mà del No Tinc Taula.
  • • Es consolida el StQbeer Festival, la fira de cervesa artesana que s’ubicarà durant 2 dies a la plaça de Rei.
  • • I la Festa Major convida a tothom a gaudir del Parc Central amb la família. Fins allà es traslladarà el multitudinari Racó Infantil de diumenge tarda, la festa de l’aigua i tota una moguda de circ, clown, màgia i tavernetes de menjars per a la tarda de Sant Pere.

Aquestes novetats es sumen als clàssics de la Festa Major: el Paga-li Joan, els Seguicis, l’Arrossada Popular, el Tast de Vins, la Botiga al Carrer, la Trobada Percussionista, la Baixada de Carros, els balls d’envelat i orquestres, el castell de focs, el cinema a la piscina o la festa al cel…Una festa de festes!

Una Festa compromesa amb la diversitat

Des de l’organització de la Festa Major s’aposta per treballar una oferta cultural molt àmplia i diversa que complementi aquest circuit festiu ja consolidat. L’esdeveniment és una oportunitat de conèixer moltes propostes valuoses culturalment parlant, molt diverses pel que fa a gustos del públic i que permetin la mobilitat entre places i espais per poder picotejar de tots els ambients possibles.

Així, durant els dies de la Festa, es podrà escoltar música balcànica, rumba, salsa, funk, reggae, rock, jazz, boogaloo, swing, folk, punk, mestissatge, versions, clàssics de tota la vida i fins i tot un karaoke que cada any arrela més a la ciutat.

I també grups importants d’aprop i de lluny com són : Zoo, The Gramophone Allstars Big Band, Sra. Tomasa, Itaca Band, Calima, La Troba Kung Fu, la Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra, Fundación Tony Manero, Doctor Prats o Sybarites.  Aquests són, però,  només una primera aproximació del que s’està cuinant per Festa Major.

A més, aquest any es reinventarà el ball de l’arròs amb Miquel del Roig, que s’aproparà a Sant Cugat per la Festa Major per a fer cantar, ballar i riure.

La (Smart) Festa

L’actualització de la versió 1.1 de l’APP ‘FMSantCugat’ es podrà trobar disponible, de manera gratuïta, setmanes abans de la festa a Apple Store i Google Play per dispositius Android, Iphone, Ipads i tauletes. L’APP permetrà als ciutadans i ciutadanes tenir la programació en tot moment a la butxaca, de manera itinerant, i consultar en qualsevol moment la programació que es podrà trobar per dies, per tipus d’activitats i per espais. A més a més, l’aplicació disposa d’avisos (push) per tal de saber de manera immediata qualsevol canvi d’escenari o informacions d’última hora.

L’APP està connectada a les xarxes socials per tal de poder seguir la festa, i alhora participar-hi i comentar-la, amb el hashtag o etiqueta #FMsantcugat, que vehicularà tota la comunicació i informació dels diferents actes i recollirà l’esperit, aportacions i opinions de tots els participants a la Festa Major.

Els perfils a les xarxes socials són:

També es pot trobar tota la informació al web municipal, que aportarà tota la programació online, permanentment actualitzada. Així, enguany, es repeteix l’aposta per la comunicació digital, reduint considerablement els programes en paper que es podran trobar en espais i edificis municipals i al punt d’informació de la Festa Major que s’instal·larà a partir del dia 26 a la Plaça Octavià.

Switch to mobile version