Autor Economia
29 Maig 2015 a 14:00

Es publiquen els guanyadors dels Premis Cambra 2015 al Lideratge empresarial, a la Iniciativa empresarial a la demarcació i a l’Empresa de nova creació

L’entrega dels guardons es farà el proper 18 de juny

Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Terrassa

Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Terrassa // Foto: Aina Marcobal

Els òrgans de govern de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa han acordat distingir Ramon Comellas i Ramon Pons, presidents i fundadors del Grup CIRCUTOR, amb el Premi Cambra 2015 al Lideratge Empresarial. De la mateixa manera, han decidit concedir el Premi Cambra 2015 a la Iniciativa Empresarial a la Demarcació a l’empresa Distribuciones del Jamón Cerezo, de Terrassa; i el Premi Cambra 2015 a l’Empresa Nova Creació a NinaStudio, de Sant Cugat del Vallès.

El reconeixement per a aquestes tres categories se sumen a les 10 empreses guardonades per a cada una de les categories de participació oberta que la Cambra va publicar el passat 13 de maig.

Enguany, l’encarregat de realitzar l’entrega dels Premis Cambra 2015 serà el Conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, en un acte que tindrà lloc el proper dijous 18 de juny al Centre Cultural de Terrassa. Un acte amb un caràcter marcadament institucional i empresarial que reunirà el voltant d’unes 500 persones entre els quals hi haurà personalitats polítiques, econòmiques i institucionals, així com també una nodrida representació de directius d’empreses de la demarcació de la Cambra.

Sota el lema “Motor de Reactivació”, l’edició 2015 dels Premis Cambra pretén manifestar l’especial homenatge al col·lectiu empresarial que, després d’afrontar una etapa de crisi profunda, ha assumit amb força nous reptes i oportunitats per liderar un complex procés de recuperació que comportarà enfortir el teixit productiu del país i reactivar l’ocupació.

El Premi Cambra 2015 al Lideratge Empresarial ha estat atorgat a Ramon Comellas Fusté i Ramon Pons Simon, fundadors del Grup CIRCUTOR, de Viladecavalls, dedicat a la fabricació i comercialització d’equips i components per a l’ús racional de l’energia elèctrica, qualitat i eficiència energètica.

En plena crisi energètica del petroli, l’any 1973, Comellas i Pons, van saber veure un nínxol de mercat important, i es van especialitzar en el disseny i la producció d’equips de control i eficiència energètica. Amb la creació de la seva pròpia marca, l’empresa va iniciar una fase d’expansió amb una ferma aposta per la innovació i el desenvolupament de tecnologies de les quals n’havia obtingut la patent.

L’any 1983, l’empresa inicia la seva internacionalització que es consolida ràpidament els dos anys següents, i que al llarg del temps la va dur a estar present en més de 100 països de tots els continents, i amb delegacions pròpies en 12 països diferents. Al setembre del 2002 es va traslladar a Viladecavalls, i amb una facturació de 138 milions d’euros l’any 2014, té un equip professional format per 900 persones, 200 de les quals pertanyen a la seu central a Viladecavalls. Amb una unitat d’R+D+i formada per 70 enginyers especialitzats, CIRCUTOR desenvolupa entre 50 i 60 nous productes cada any. La darrera aposta de Comellas i Pons són els vehicles elèctrics, i per això han creat les electrolineres, per a la recàrrega intel·ligent d’aquests vehicles.

Pel què fa a Distribuciones del Jamón Cerezo SL, guardonada amb el Premi Cambra 2015 a la Iniciativa Empresarial a la Demarcació, va ser creada l’any 1964 i des de llavors es dedica al comerç a l’engròs de carn i productes carnis i venda i manipulació de pernils, espatlles, embotits i formatges.

L’empresa també es dedica a la confecció i comercialització de lots de Nadal per a tota Catalunya, així com a la distribució de vins i caves de grans marques. A més també comercialitza oli, conserves, fumats i licors, i disposa d’un total de 1.500 referències de productes.

A partir de l’any 1975 l’empresa inicia una fase de creixement que l’any 1988 la va dur a la inauguració d’unes noves instal·lacions, l’any 1990 a l’obertura de noves botigues a L’Hospitalet i Cornellà, i l’any 2000 a l’inici de l’activitat exportadora.

Amb una facturació superior als 16 milions d’euros, Distribuciones del Jamon Cerezo disposa d’una cartera de 6.000 clients, i comercialitza més de 220.000 peces de pernil i més de 40.000 lots a l’any. Compta amb un equip de 56 treballadors que exporta regularment arreu d’Europa, amb una garantia d’entrega de menys de 96 hores.

Finalment, NinaStudio, guardonada amb el Premi Cambra 2015 a l’Empresa de Nova Creació, va fundar-se l’any 2014 a Sant Cugat. Es tracta d’una empresa especialitzada en educació, entrenament i rehabilitació de la veu i en el mètode Pilates. Fundada per la cantant i actiu Anna Maria Agustí, més coneguda pel seu nom artístic “Nina”, l’empresa ha esdevingut el primer centre de Pilates i veu de tota Espanya.

Amb 33 anys d’experiència artística i la seva formació com a logopeda, Nina ha desenvolupat un mètode específic d’entrenament integrat de cos i veu. Amb el lema “Salut per al cos – Perfecció de al veu”, el entre està orientat a tot tipus de persones, està equipat amb 14 màquines per desenvolupar classes de Pilates amb tres nivells diferenciats, compta amb un equip de professors de perfil multidisciplinar format per actrius, cantants i ballarines.

La fundadora de NinaStudio és docent al Màster de rehabilitació de la veu de l’Escola de Patologia del Llenguatge de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, i imparteix cursos per a empreses i en les universitat Blanquerna i FUB sobre Pilates i veu.

Els Premis Cambra 2015 estan patrocinats per Eurofragance (Cambra a la Iniciació a la Internacionalització), Banc Sabadell (Premi Cambra a la Trajectòria Internacional Consolidada), Circutor (Premi Cambra a l’Impuls de la Innovació, la Recerca i el Desenvolupament), Serafí -Indústria Gràfica Publicitària (Premi Cambra a la Iniciativa Comercial i de Serveis),  Mina d’Aigües de Terrassa (Premi Cambra al Compromís i a la Sostenibilitat),  Kern Pharma (Premi Cambra a l’Empresa de Nova Creació) i Audi Sarsa Vallès (Premi Cambra a la Iniciativa Empresarial de la Demarcació). A més a més de les empreses esmentades, els Premis Cambra 2015 també compten amb la col·laboració d’Egarsat Prevenció, RACC, Diari de Terrassa, Prinet, Via Empresa i el suport especial del projecte europeu EGREJOB.

Switch to mobile version