Autor Economia
28 Maig 2015 a 16:00

El Govern demana una “resposta conjunta” de les forces polítiques

Es cerca una resposta davant “l’asfíxia financera deliberada” de l’Estat

El conseller de la Presidència Francesc Homs

El conseller de la Presidència Francesc Homs

Francesc Homs, conseller de la Presidència i portaveu del Govern, va explicar que el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell va informar, al llarg de la reunió de Govern, de la situació “extremament greu i delicada” de la tresoreria de la Generalitat vers els dos mesos que afectarà “de manera molt generalitzada els proveïdors i tots els departaments”. “Hi haurà un impacte fort” va alertar el Mas-Colell.

Davant la situació el conseller d’Economia convocarà els grups parlamentaris per informar-los “amb tot detall” de les gestions que des del departament s’estan portant a terme amb el ministre d’Hisenda i per demanar “una resposta conjunta” de les forces polítiques contra “l’asfíxia financera deliberada” que l’Estat infligeix a la Generalitat de Catalunya va explicar Homs.

Esperem trobar la màxima solidaritat de les formacions polítiques, al marge del color polític, perquè estiguin al costat d’allò que és de tots, perquè el perjudicat per aquesta asfíxia acaba sent el conjunt de la ciutadania a través de posar en perill la prestació dels serveis públics”, va manifestar Homs. Hem de fer pinya per denunciar aquests fets i a partir d’aquí aportar propostes de solució”, va dir.

El conseller va denunciar una “pinça diabòlica” entre el govern del PP que “sotmet” la Generalitat i “aquells que critiquen la Generalitat per no pagar els deutes concrets” i que, segons va explicar Homs “acaben sent còmplices d’una operació conscient i deliberada d’asfíxia”. “De vegades sent còmplices trobant més comprensió en els sectors afectats que en formacions que en principi estan a les antípodes del PP”.

Homs va assenyalar com a “únic responsable” el govern del PP per la situació extrema de la tresoreria de la Generalitat “per incomplir lleis, com la del finançament o la del compliment del dèficit, i per abusar de la seva posició”. A la vegada, va lamentar que determinades formacions polítiques “per interessos partidaris de curta volada” “disculpin el PP i acabin assenyalant la Generalitat, que no té capacitat ni pulmó financer per fer-hi front” i és “qui paga les conseqüències d’aquesta acció premeditada i conscient que ha engegat el Govern espanyol”.

El conseller va esmentar que la situació de tresoreria de la Generalitat és complicada però que agreujarà en els propers mesos, per això consideren necessari fer-ho públic ara. Homs va alertar d’una “operació en tota regla del Govern del PP, que s’intensificarà en els propers mesos sense pietat” per “presentar les comunitats autònomes com a ineficients”.

Switch to mobile version