Autor Cultura
28 Maig 2015 a 13:30

Les associacions de premsa reparteixen més d’una desena de premis

Es va celebrar la Nit de les Revistes i la Premsa en català

Nit premsa

Foto: Joan Murcia

Els editors de premsa, revistes i mitjans digitals van celebrar ahir la Nit de les Revistes i la Premsa en català sota el lema Som la veu, som país, som futur. Entre els premiats es trobaven la revista valenciana Saó, el setmanari penedesenc El 3 de vuit, el mensual gratuït La Borrufa i el diari digital delCamp.cat.

El jurat dels premis també va reconeixer a  l’empresa Totmedia com a millor empresa editora, a la recent creada revista digital esportiva Fosbury com a la millor nova publicació, a la revista Girones per  al  millor  reportatge  pel  treball  Immigració  i  barraquisme” i  a  la capçalera digital de cultura Nuvol.com, que rebé una menció especial com a mitjà digital. La publicació Sió d’Agramunt va ser reconeguda pel seu 50è aniversari.

Premis especials

En el decurs de la gal·la també es van lliurar els premis especials al periodista Antoni Bassas i a l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). A Bassas, els editors li reconeixen la seva “trajectòria d’èxit i superació als mitjans de comunicació catalans des d’on ha defensat sempre la identitat cultural, política, social i nacional” i “la seva tasca en la construcció de l’espai català de comunicació en complicitat amb els mitjans de proximitat i revistes en català”. D’altra banda, l’ANC va ser premiada pel treball, l’esforç i la tenacitat  a  l’hora  d’empènyer  el  país  des  de  la  voluntat  popular  cap  a  la  plena sobirania  a  través  de  la  via  pacífica  i  democràtica”.

En total es van presentar una setantena de candidatures de mitjans de comunicació associats a alguna de les tres entitats que conformen la Federació: APPEC, ACPC i AMIC. En el transcurs de la nit també es va entregar un darrer guardó, el corresponent a la millor portada de revista i a la millor portada de premsa, escollides per votació entre els assistents a la vetllada.

Switch to mobile version