Autor Política
15 Abril 2015 a 17:00

UASC demanarà més implicació i compromís en la protecció de l’entorn de l’estany dels Alous

“L’Ajuntament no ha fet els deures”

L'Estany dels Alous // Imatge cedida per UASC

L’Estany dels Alous // Imatge cedida per UASC

Un Altre Sant Cugat reclamarà al proper equip de govern i de la ciutat més compromís i implicació en la gestió i protecció de l’entorn de l’estany dels Alous. Cal recordar que el desembre de 2012, Alternativa Ciutadana de RubíUASC van presentar dues mocions institucionals per a la protecció i rehabilitació de l’Estany i el Torrent dels Alous, que van ser aprovades, i que comprometien a tots els partits amb presència al Ple Municipal de Sant Cugat a treballar per la protecció d’aquest espai, de gran valor ecològic i mediambiental.

Malauradament, segons denuncia Un Altre Sant Cugat, l’Ajuntament ha tingut una actitud molt passiva, i no ha fet la feina que li pertocava, i la majoria de les accions s’han fet gràcies a la tasca de la Plataforma Alous. Especialment a l’associació per a la protecció del paisatge El Mussol de La Floresta que va fer l’estudi inicial que va servir com a base per el redactat de la moció i a l’entitat rubinenca Rubí d’Arrel que ha realitzat l’informe per zonificar l’espai per protegir les zones sensibles, establir una xarxa de camins més adient (aquestes dues per tal que es compleixi part d’alguns punts de les mocions), i l’inventari dels valors ecològics i mediambientals com a document base de valoració de l’espai perquè els ajuntaments puguin demanar (segueix pendent) a la Generalitat que inclogui l’espai en el Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN).

UASC, com a membre fundador de la Plataforma Alous segueix reclamant als governs municipals que facin els deures i compleixin el compromís adquirit amb l’aprovació de la moció institucional del desembre de 2012, i si transcorreguts els primers mesos de la nova legislatura segueix el mateix immobilisme, la Plataforma es dissoldrà.

En aquest enllaç es pot veure un vídeo de l’estany dels Alous.

Switch to mobile version