Autor Societat
30 Abril 2015 a 17:00

Sant Cugat aposta per la professionalització del cos de voluntaris de Protecció Civil

Conesa lliura 15 diplomes als voluntaris que han finalitzat la formació

15 voluntaris de Protecció Civil han finalitzat la seva formació // Imatge cedida per l'Ajuntament de Sant Cugat (Foto: Localpress)

15 voluntaris de Protecció Civil han finalitzat la seva formació // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat (Foto: Localpress)

L’alcaldessa, Mercè Conesa, i el tinent d’alcalde de Governació, Seguretat i Participació Ciutadana, Francesc Carol, van lliurar ahir al migdia els diplomes d’acreditació a quinze membres de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil en un acte que s’ha fet a la sala de plens de l’Ajuntament.

Conesa es va mostrar “orgullosa de tenir un dels equips de voluntaris de Protecció Civil més ben preparats de Catalunya i va afegir que l’Ajuntament de Sant Cugat vol “tenir un grup de persones voluntàries per afrontar situacions previstes i imprevistes que genera confiança entre la ciutadania, un fet que ajuda a la cohesió social de la ciutat”. L’alcaldessa també els va dir que “no hi ha res més gran que servir als altres sense esperar res a canvi”.

Amb el lliurament d’aquests diplomes, Sant Cugat fa un pas més en la professionalització dels membres de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil. Tenir l’acreditació de voluntari és, actualment, un requisit que permet col·laborar amb Protecció Civil. L’obtenció d’aquesta acreditació ha estat possible gràcies al conveni que l’any 2013 van signar l’Ajuntament i l’Associació de Voluntaris. Aquest acord ha permès poder accedir a determinades ajudes i a oferir aquesta formació específica.

L’acte d’ahir també va servir per homenatjar les parelles de dos voluntaris que fa més de 25 anys que col·laboren amb l’Associació.

Actualment, l’Associació local té 29 integrants: 15 voluntaris acreditats i 14 aspirants a voluntaris que estan pendents d’acabar el Curs Bàsic de Protecció Civil. Des del 2013, el cos de Protecció Civil disposa també de 4 vehicles propis.

L’equip de Protecció Civil desenvolupa una important tasca de preservació de la cohesió social i la seva presència a la ciutat s’ha fet visible en actes concorreguts com la festa major o esdeveniments esportius; davant de riscos meteorològics; i en l’atenció als col·lectius de persones vulnerables.

En els seus inicis, els voluntaris de Protecció Civil a Sant Cugat col·laboraven amb l’Ajuntament, la Creu Roja i els Bombers, però ara els seus serveis ja es presten amb tots els cossos de seguretat de l’Estat presents a la ciutat.

 

Switch to mobile version