Autor Ensenyament
6 Març 2015 a 12:00

Sant Cugat i la UAB s’uneixen per oferir el programa YUZZ adreçat a joves emprenedors

Es desenvoluparan 13 projectes empresarials amb base tecnològica

Presentació del programa Yuzz // Imatge cedida per l'Ajuntament de Sant Cugat (Foto: Localpress)

Presentació del programa Yuzz // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat (Foto: Localpress)

El programa YUZZ, impulsat pel Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE) a diverses entitats i institucions de tot l’Estat, és un concurs adreçat a joves de 18 a 30 anys que vulguin desenvolupar un projecte empresarial amb base tecnològica.

Els joves que hi participin rebran formació i assessorament durant 5 mesos a Sant Cugat i a la UAB. Optaran a un premi econòmic per posar en marxa el seu projecte empresarial i també podran guanyar un viatge a Silicon Valley per conèixer el bressol de la innovació tecnològica

El tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Carles Brugarolas, i la vicerectora de qualitat en la docència i ocupabilitat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Glòria Gonzàlez, van presentar ahir a la tarda l’acord de col·laboració entre l’Ajuntament de Sant Cugat i la Universitat Autònoma de Barcelona per oferir conjuntament el programa per a joves emprenedors YUZZ.

Aquest serà el cinquè any que s’oferirà a Sant Cugat mentre que per a la UAB aquest serà la primera vegada.

A la seu que compartiran Sant Cugat i la UAB es desenvoluparan un total de 13 projectes. Els seus impulsors disposaran d’un espai d’oficina al Sant Cugat Trade Center i rebran formació tant en aquest centre santcugatenc com a la UAB.

El tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Carles Brugarolas, va remarcar que “aquest conveni és un pas més en la col·laboració entre Sant Cugat i la UAB. Aquesta aliança ens dóna més força per seguir potenciant el nostre entorn en l’àmbit de l’emprenedoria”.

D’altra banda, la vicerectora de qualitat en la docència i ocupabilitat de la UAB, Glòria Gonzàlez, va explicar que “a la UAB tenim un compromís amb l’ocupabilitat dels nostres estudiants i per aquest motiu participem en projectes com aquest”. Gonzàlez també va posar en valor l’aliança entre Sant Cugat i la UAB per tirar endavant aquest projecte. “Comptem amb l’experiència de Sant Cugat”, va afegir la vicerectora, “i amb tot el que pot aportar una universitat com la nostra que té 26.000 estudiants”.

Tots els participants YUZZ d’arreu de l’estat optaran a tres premis econòmics que es destinaran a posar en marxa els projectes empresarials guanyadors. D’altra banda, el responsable del millor projecte YUZZ de cada seu guanyarà un viatge a Silicon Valley, a la badia de San Francisco, al nort de Californiaper conèixer el bressol de la innovació tecnològica. A més a més, el guanyador o guanyadora i els dos finalistes de la seu Sant Cugat – UAB obtindran una estada gratuïta en un centre d’emprenedoria a Sant Cugat per poder desenvolupar el seu projecte.

Des de la seva posada en marxa a Sant Cugat, ara fa 5 anys, el programa YUZZ ha ajudat a constituir un total de 12 empreses i ha creat uns 40 llocs de treball.

Switch to mobile version