Autor Societat
24 Març 2015 a 12:00

Neix Wise People Sant Cugat, un associació de persones en recerca de feina

Compta amb el suport de l’Ajuntament

wise people

Presentació de la associació a la plaça Barcelona // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat

Ahir a la tarda l’alcaldessa, Mercè Conesa, va assistir a la presentació d’una nova associació destinada a l’acolliment, ajuda, acompanyament i mediació de les persones que es troben en situació de recerca activa de feina. Wise People Sant Cugat es va presentar a la plaça Barcelona en presència també del tinent d’alcalde d’Economia, Empresa, Ocupació i Comerç, Carles Brugaroles, el president de l’entitat, Bernat Palomero; i un centenar de persones i representants del món polític, social i cultural de la ciutat.

En el transcurs de l’acte, l’alcaldessa va valorar molt positivament la iniciativa i va remarcar que “avui la nostra ciutat és més forta i positiva. Moltes persones s’han adonat que cal fer un pas endavant i ajudar les persones a agafar confiança per retornar al món laboral”. Conesa també va subratllar que “actualment la nostra ciutat té uns indicadors bons però no n’estem satisfets. Tota la ciutat ha de ser solidària per continuar millorant les oportunitats de trobar feina”.

D’altra banda el president de Wise People Sant Cugat, Bernat Palomero, va dir que l’entitat vol “promoure la solidaritat, humanitat i l’empatia envers les persones que estan en transició laboral”. Palomero també va remarcar que “volem estar coordinats amb institucions i empreses per facilitar l’accés a llocs de treball i, a la vegada, visibilitzar el talent de tots els col·lectius que cerquen feina”.

L’associació compta amb el suport de l’Ajuntament, que ha cedit un espai a l’antic edifici municipal perquè sigui la seu de l’entitat. En aquest mateix espai conviurà amb Sant Cugat Comerç, Sant Cugat Empresarial i el programa Incorpora de la Fundació La Caixa. De la convivència d’aquestes entitats s’espera que emergiran nombroses sinèrgies.

Wise People Sant Cugat busca la complicitat de tota la societat civil per optimitzar les opcions de les persones i accelerar la seva reinserció, sobretot pensant en el col·lectiu de majors de 45 anys. Aquest és un dels col·lectius que pateixen més la crisi econòmica i que tenen més complicada la reincorporació laboral. Sant Cugat, tot i disposar d’una taxa d’atur més baixa de la mitjana (del 8’3%), tampoc s’escapa d’aquesta situació: en aquests moments a la ciutat l’atur dels majors de 45 anys se situa a l’11% mentre que pels menors d’aquesta edat és del 6%. A més a més, la tendència actual de reducció de l’atur es nota especialment en els menors de 45 anys –amb una baixada del 10% de l’atur interanual- però no de forma tant destacada en els majors de 45 anys.

Switch to mobile version