Autor Entitats
31 Març 2015 a 12:00

L’Ajuntament i Sostre Cívic promouran el lloguer social i la masoveria urbana

L’acord inclou l’ús de software de detecció d’habitatges en desús

Signatura de l'acord entre l'Ajuntament de Sant Cugat i l'entitat Sostre Cívic // Imatge cedida per l'Ajuntament de Sant Cugat

Signatura de l’acord entre l’Ajuntament de Sant Cugat i l’entitat Sostre Cívic // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat

L’Ajuntament de Sant Cugat i la cooperativa Sostre Cívic van fer públic ahir dilluns a la tarda l’acció conjunta que duran a terme a fi de promoure que particulars i/o entitats que tinguin habitatges en desús els posin a disposició de la ciutadania amb finalitats socials

L’acord inclou l’ús d’un software informàtic que facilitarà la detecció dels habitatges que no estiguin ocupats i, per tant, que siguin possibles candidats al lloguer social o la masoveria urbana

El regidor de Serveis Socials, Sanitat, Joventut i Habitatge, Raül Grangé; el gerent de Promusa, Lluís Hosta; i el president de la Cooperativa Sostre Cívic, Raül Robert; van presentar ahir tarda, a la sala Heura de l’Ajuntament, l’acord al qual han arribat l’Ajuntament, Promusa i la cooperativa a fi de promoure la localització de patrimoni urbà en desús (habitatges i locals) i fomentar-ne el lloguer social o la masoveria urbana.

Gràcies a l’acord, Sostre Cívic localitzarà, mitjançant un software informàtic, els habitatges i locals que estiguin desocupats a Sant Cugat. Feta aquesta identificació, contactarà amb els propietaris de l’immoble per oferir-los la possibilitat d’obrir-lo al lloguer social o a la masoveria urbana.

L’Ajuntament destinarà 13.000€ anuals a Sostre Cívic per l’ús del software informàtic i la tasca d’assessorament i d’intermediació. A més a més, el consistori donarà a la cooperativa 350€ per cada habitatge que s’ocupi. Aquesta segona quantitat de diners és la que concedeix la Generalitat a les oficines locals d’habitatge per als habitatges que s’ocupen mitjançant la borsa de mediació social.

El regidor d’Habitatge, Raül Grangé, va manifestar que “a través d’aquest acord podrem ampliar l’oferta d’accés a l’habitatge, millorar i renovar el parc immobiliari i donar valor al patrimoni en desús, principalment”.

Per la seva banda, Raül Robert va recalcar que “creiem que l’accés a l’habitatge s’ha de fer en la trama urbana consolidada. És per això que detectarem habitatges, en farem un registre i el seguiment”.

En tercer lloc, Lluís Hosta ha assenyalat que “l’Oficina Local d’Habitatge serà l’espai que Sostre Cívic tindrà a disposició per dur a terme els contactes entre propietaris i les persones que vulguin accedir a un habitatge”.

Paral·lelament, el regidor Raül Grangé va avançarles línies principals de la normativa que impulsa l’Ajuntament perquè les entitats financeres posin al mercat de lloguer els pisos que es troben buits o permanentment desocupats.

Segons Grangé, “hem detectat 27 pisos que es troben desocupats des de fa més de dos anys. És per això que obrirem un expedient a les entitats que no han volgut col·laborar amb el consistori i, paral·lelament, si no s’aconsegueix el diàleg, iniciarem la declaració d’ús anòmal i, posteriorment, el procediment sancionador”. Raül Grangé va remarcar també que les sancions poden arribar als 250.000€ en funció del cas.

Switch to mobile version