Autor Societat
4 Març 2015 a 17:30

La UAB denuncia penalment Ermengol Gassiot, Secretari General de la CGT

És el primer cop des del franquisme

Ermengol Gassiot, secretari general de la CGT // Imatge cedida per CGT Catalunya

Ermengol Gassiot, secretari general de la CGT // Imatge cedida per CGT Catalunya

La UAB ha denunciat penalment el secretari general de la CGTErmengol Gassiot, professor del Departament d’Arqueologia i delegat sindical a la mateixa universitat, tal com ha informat avui el sindicat, que demà oferirà una roda de premsa a les 11.30h davant del Rectorat de la UAB.

La denúncia es motiva en un seguit de fets succeïts entre els mesos de maig de 2012 i maig de 2013, que comencen amb la candidatura al rectorat de la Nova UAB, encapçalada per Pere Solà, que va passar a la segona volta de les eleccions a Rector; i constitueix la resposta de l’Equip de Govern de la UAB a la intensa tasca sindical duta a terme per CGT-UAB i que ha contribuït a destapar casos d’ús de béns públics per a finalitats econòmiques personals.

Aquest és el primer cas des del franquisme que una universitat emprèn una acció judicial contra l’activitat política i sindical d’un professor.

La Confederació General del Treball ha tingut coneixement aquest mes de febrer que el secretari general, Ermengol Gassiot, figura com a denunciat en un sumari penal, instruït pel jutjat d’instrucció número 3 de Cerdanyola del Vallès. El procediment el va motivar la denúncia d’un membre de l’Equip de Govern de la UAB contra estudiants, un treballador del Personal d’Administració i Serveis, i un professor, Ermengol Gassiot. En aquest sumari, en el qual la UAB es va presentar el passat 18 de febrer com a acusació particular, no s’imputa cap fet concret en contra de Gassiot, únicament s’especifica que pertany a la secció sindical de la CGT a la UAB, i reiteradament s’indica que aquest sindical participa constantment en l’activisme al campus.

De la revisió acurada del sumari, la CGT desprèn que la denúncia busca perseguir i criminalitzar la lluita contra les retallades, la privatització i la vulneració de drets laborals que la CGT a la UAB ha protagonitzat en els darrers anys, sovint amb una repercussió mediàtica i una forta capacitat de mobilització.

Demà a les 11.30h, Ermengol Gassiot, acompanyat d’una professora de la UAB, també de Tomàs Ibáñez, catedràtic jubilat i ex-vicerrector de professorat de la UAB, i Mireia Bazaga, advocada i secretària jurídica de la CGT, oferiran una roda de premsa davant del Rectorat per explicar els fets.

Switch to mobile version