Autor Societat
14 Març 2015 a 14:30

ICV-EUiA reafirma el seu rebuig a la Llei mordassa

El grup ha presentat una moció per defensar el dret de vaga

Roser Casamitjana (ICV), contrària a la Llei mordassa

Roser Casamitjana (ICV), contrària a la Llei mordassa

ICV-EUiA torna a mostrar-se contrària a l’anomenada Llei mordassa. El grup polític considera que aquesta llei és una regressió brutal en els drets democràtics de reunió i manifestació, ja que moltes de les mobilitzacions protagonitzades per associacions, col·lectius, organitzacions sindicals, etc. podrien ser il·legals i, per tant, objecte de repressió i multa. Per això, diferents entitats, col·lectius socials, organitzacions sindicals i partits polítics, de diferent perfil ideològic, s’han posat d’acord.

En aquest sentit, ICV-EUiA considera que reformes de la Llei de Seguretat Ciutadana, el Codi Penal i la Llei de Propietat Intel·lectual són devastadores per a les llibertats públiques tant al carrer com a les xarxes, ja que limiten el dret de reunió, de manifestació i de lliure expressió de les persones.

Per aquest motiu, ICV-EUiA ha presentat una moció per defensar el dret de vaga. L’objectiu del grup polític és mostrar el seu total rebuig a la criminalització de la protesta i a les dures repressions que està assumint el govern del Partit Popular. D’altra banda, també s’han unit a la campanya de suport a l’Isma i el Dani, detinguts i jutjats per exercir com a estudiants el dret a vaga. Els dos estudiants van ser detinguts a la vaga general del 29 de març de 2012, i estan acusats de formar part d’un grup organitzat per generar aldarulls. Van ser empresonats preventivament 34 dies i fa uns dies s’ha ajornat el seu judici per a finals de juny. Un judici en el qual els poden caure 8 anys i 9 mesos de presó.

Switch to mobile version