Autor Societat
30 Març 2015 a 9:00

El món local rebrà enguany 187 MEUR de Benestar i Família

Es destinaran a finançar els serveis socials bàsics

neus munté

La consellera va anunciar que ja estan treballant pel període 2016-19 // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

Divendres passat la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté i les entitats municipalistes, representades pel president de l’Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch, i el president de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor, van signar l’actualització de l’Acord marc entre la Generalitat i ens locals per coordinar la prestació de serveis socials bàsics i especialitzats.

Gràcies a l’actualització d’aquest acord marc, que adapta al context actual l’acord del període 2012-1015, el Departament de Benestar Social i Família dotarà enguany el món local amb més de 187 milions d’euros per tal de finançar serveis socials bàsics i especialitzats, lluitar contra la pobresa i impulsar programes de reforç de la cohesió social i de promoció de la igualtat. La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, va aprofitar l’acte per anunciar que ja s’està treballant per concretar les condicions de l’acord pels propers tres anys (2016-2019)

Neus Munté, va destacar que el contracte programa “ens permet la coordinació i la cooperació interadministrativa amb els ens locals en tots els àmbits competencials del Departament”.  Munté va explicar que “enguany és seguirà la mateixa línia que l’any passat i es reforçarà encara més tot allò relacionat amb els serveis d’atenció a la infància i a l’adolescència i el suport a les situacions d’urgència social”. “El contracte programa garanteix i reforça la resposta conjunta de la Generalitat i del món local davant les situacions provocades per l’actual crisi econòmica, que afecta a moltes persones sense recursos suficients per cobrir les necessitats bàsiques, especialment famílies amb menors”, va concloure la consellera.

Amb l’aportació de més de 187 milions d’euros a l’administració local, el Departament de Benestar Social i Família consolida els serveis que ja es finançaven l’any anterior i torna a reforçar les mesures relacionades amb la lluita contra la pobresa, especialment de les famílies amb infants i adolescents.

El text d’actualització de l’acord signat divendres s’adapta al context actual. En aquest sentit es torna a garantir l’obertura dels centres oberts per a infants i adolescents a l’estiu, així com la priorització de l’aportació que el Departament destina a contribuir a les despeses de les ajudes d’urgència social.

D’altra banda, també s’incrementa la dotació global dels programes d’acollida i integració de persones estrangeres immigrades pel desplegament reglamentari de la Llei d’acollida que es va aprovar a finals de l’any passat i que regula, entre d’altres, els serveis de primera acollida i els programes d’acollida especialitzada. L’any passat Benestar Social i Família va destinar a aquest àmbit 4,3 milions d’euros. Enguany aquesta xifra s’incrementarà un 11,2%.

Switch to mobile version