Autor Societat
30 Març 2015 a 11:00

Detingut el cap d’un grup criminal que havia robat a l’estació d’ITV de Sant Cugat

A la banda se l’imputen 24 delictes en total

Mossos d'Esquadra

Mossos d’Esquadra // Foto: Sergi Colomer

El passat 18 de març, agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de Girona van detenir un home de 39 anys de nacionalitat albanesa i veí de l’Hospitalet de Llobregat, com a presumpte autor de 15 delictes de robatori amb força en empreses, 7 de robatori de vehicle així com falsedat documental i pertinença a grup criminal.

La policia va saber que durant el 2014 es van produir 5 robatoris amb força a les estacions d’ITV de Blanes, Vilamalla i Palamós, tots segons el mateix patró. El modus operandi consistia en sostreure el vehicle per desplaçar-se fins el lloc escollit; acte seguit accedir a l’interior de l’estació de la ITV – ja fos fent un butró en una empresa propera, encastant el vehicle o forçant la porta; i un cop a dins emportar-se la recaptació de la caixa forta o bé la caixa forta sencera.

Per a la banda no era un problema que sonés l’alarma dels establiments, ha que el temps que necessitaven per robar oscil·lava entre els tres i els quatre minuts, fet que feia que poguessin fugir del lloc amb més seguretat.

De mica en mica, a través de la investigació els agents van relacionar el grup amb més robatoris, concretament amb il·lícits penals comesos en estacions d’ITV de Sant Cugat del Vallès, Bellvei, Sant Joan Despí, Granollers i Vic, i en empreses d’altres tipologies de Lloret de Mar, Lliçà de Vall, Vilamalla i Fornells de la Selva. En total els Mossos imputen al grup 24 fets delictius.

Finalment, el 18 de març, els Mossos van detenir al líder del grup en el seu domicili de l’Hospitalet de Llobregat, a l’interior del qual hi havia 4.903 peces de roba procedents d’un robatori comès a Sant Boi de Llobregat, i un inhibidor de freqüència.

Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar l’ingrés a presó del detingut. A hores d’ara no es descarta que en els propers dies es detinguin també la resta dels integrants del grup.

Switch to mobile version