Autor Societat
4 Febrer 2015 a 12:00

UASC vol que el Cau Amic rebi subvenció de l’Ajuntament de Sant Cugat

La protectora d’animals porta en marxa 20 anys

Cau Amic, associació protectora d'animals de Sant Cugat // Imatge del Facebook de Cau Amic

Cau Amic, associació protectora d’animals de Sant Cugat // Imatge del Facebook de Cau Amic

Cau Amic és una associació formada per un grup d’amants dels animals que, des de fa vint anys, voluntàriament i de forma desinteressada, dóna auxili i acollida temporal a tot tipus d’animals de companyia abandonats o perduts. El seu objectiu principal és trobar-los una llar on se’ls estimi i rebin el tracte i l’afecte que es mereixen.

L’associació treballa per aconseguir adopcions responsables: fa una avaluació de quin animal és el més adequat per al futur adoptant i també fa un seguiment posterior de l’adopció. Es important ressaltar que quan Cau Amic entrega qualsevol animal a les famílies, tots surten esterilitzats, amb el xip i les vacunes, amb el que això representa per el benestar dels animals i també per la família adoptant,  ja que evita malalties, pèrdues i criances descontrolades. També controlen i gestionen moltes colònies de gats i, si s’escau, s’encarrega de la seva esterilització.

Totes les despeses de manteniment de les instal·lacions, atenció veterinària, medicaments, menjar, etc. es cobreixen amb la subvenció anual de l’EMD de Valldoreix, amb donatius i les quotes dels seus simpatitzants. Malgrat això en moltes ocasions han de fer pams i mànigues per aconseguir aquest recursos.

Des de el partit Un Altre Sant Cugat (UASC) es creu que tota aquesta tasca que l’associació fa per tot el territori de Sant Cugat mereix que l’Ajuntament també aporti el seu granet de sorra en forma de subvenció, una subvenció que, en tots els  casos, des de UASC creuen que és plenament justificada.

És per això que la UASC demana a l’Ajuntament de Sant Cugat que inclogui al Cau Amic en la llista d’entitats que reben subvencions i apel·la a la sensibilitat pels animals del  regidor de medi ambient,  Joan Puigdomenech,  per reprendre les negociacions i aconseguir una subvenció que ajudi a la supervivència d’aquest entitat.

UASC també vol recordar que en la moció presentada i aprovada el mes de juny passat, a favor de la protecció d’animals, el quart acord deia:

AFAVORIR la col·laboració sobre diferents tasques específiques de la recollida i acollida dels animals abandonats o perduts a la via pública amb entitats locals de suport i cura dels animals que treballen en aquest àmbit al territori.

 

Switch to mobile version