Autor Esports
26 Febrer 2015 a 10:00

Sant Cugat construirà dos nous pavellons i remodelarà les pistes de Sant Francesc

Ho va anunciar dimarts Mercè Conesa

L’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, intervé en el transcurs de la reunió del Consell Sectorial de l’Esport // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat

L’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, intervé en el transcurs de la reunió del Consell Sectorial de l’Esport // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat

Dos nous pavellons i la remodelació de les pistes d’atletisme de Sant Francesc. Aquests són els tres projectes més ambiciosos que Mercè Conesa va marcar al calendari de cara al futur. L’alcaldessa va presidir dilluns una reunió del Consell Sectorial de l’Esport per fer balanç dels quatre anys de mandat que caduquen aquest maig. Durant el transcurs de la trobada, Conesa va avançar quins són els objectius en l’àmbit de l’esport local que l’Ajuntament ha definit com a prioritaris per abordar-los en els propers anys.

L’equip de govern vol tirar endavant quatre nous equipaments i reformar-ne un altre. Per una banda, ja ha iniciat el procés per licitar la construcció d’un nou pavelló amb tres pistes a la zona de la Guinardera. Si no hi ha canvis polítics a l’Ajuntament, les obres podrien arrencar al setembre i tindrien un cost de 4’2 milions d’euros. Aquest no és l’únic pavelló que l’equip de Conesa vol construir. L’alcaldessa va anunciar que l’Ajuntament ha acordat amb la Generalitat aportar 780.000 euros a la construcció del nou Institut Leonardo da Vinci perquè el pavelló del centre sigui cobert i es pugui utilitzar fora de l’horari lectiu.

El consistori vallesà també ha tancat la creació d’una nova zona de vestidors al ZEM Jaume Tubau. Les obres, que començaran després de l’estiu i s’allargaran durant sis mesos, tindran un cost d’uns 650.000 euros. Per últim, l’Ajuntament estudia on ubicar un nou circuit de BTT. A banda de construir aquests nous equipaments, Conesa també va anunciar la remodelació de les pistes de Sant Francesc. En concret, es remodelarà la pista de dalt, que es cobrirà. Si tot segueix el calendari previst, els treballs, que costaran 800.000 euros, haurien de començar després de l’estiu.

L’alcaldessa també té sobre la taula la construcció d’un complex esportiu amb piscines i diverses pistes en una parcel·la de 9.000 metres quadrats del carrer Pompeu Fabra. De moment, però, el projecte no s’acaba de concretar i Conesa només va explicar que s’ha aprovat un pla especial d’usos perquè la zona el pugui acollir de cara al futur. Sí que és imminent, en canvi, la instal·lació de 25 desfibril·ladors en diversos punts de la ciutat, 9 dels quals estaran situats en centres esportius.

Balanç positiu del mandat actual

Al llarg de la reunió del Consell Sectorial de l’Esport, Conesa no només va enumerar els reptes de futur, també va fer balanç d’aquests quatre anys al capdavant de l’Ajuntament. L’alcaldessa va explicar que entre el 2011 i el 2015 el consistori ha invertit 1’8 milions d’euros en 200 petites actuacions a les instal·lacions esportives de la ciutat. A aquesta quantitat cal sumar-li mig milió d’euros més que les diverses entitats vinculades a l’esport de Sant Cugat han rebut en forma de subvencions. “L’esport ha estat i ha de seguir sent un eix vertebrador de la ciutat”, va concloure Conesa.

Switch to mobile version