Autor Política
17 Febrer 2015 a 11:00

Roser Casamitjana serà l’alcaldable d’ICV-EUiA a Sant Cugat

La presentació va comptar amb la participació de Dolors Camats

Dolors Camats va assistir a la presentació de Roser Casamitjana com a alcaldable d’ICV-EUiA // Imatge del web d'Iniciativa

Dolors Camats va assistir a la presentació de Roser Casamitjana com a alcaldable d’ICV-EUiA // Imatge del web d’Iniciativa

Al voltant d’unes cinquanta persones van assistir diumenge a l’Ateneu Santcugatenc a la presentació de Roser Casamitjana, que serà l’alcaldable d’ICV-EUiA a Sant Cugat del Vallès. La cap de llista municipal va estar acompanyada de Dolors Camats, portaveu d’iniciativa al Parlament .

Va obrir la presentació l’actual portaveu municipal d’ICV, Joan Calderón, que va fer un balanç general de l’actuació del seu partit els darrers quatre anys, on han destacat les propostes acceptades per l’Ajuntament en diversos àmbits. Va reivindicar en tot moment el paper d’ICV com a alternativa creïble.

Al seu torn, la cap de llista municipal, Roser Casamitjana, ha reconegut que el context actual és difícil per la política, però que ella accepta aquest repte amb il·lusió i contenta amb el treball realitzat fins ara, ja que sempre han estat al costat de la gent i dels moviments socials.

Per tal de conèixer millor la candidata ecosocialista, van participar en la seva presentació tres persones properes a la cap de llista: Asun Reyes, exregidora d’iniciativa, Jesús Prieto, cineasta i activista cultural, i Isidre Marias, president del Memorial Manuel Vázquez Montalbán, amb l’objectiu  de comentar amb ella diferents tipus de qüestions.

Isidre Marias, va començar la seva intervenció destacant les qualitats de la candidata ecosocialista, “és una persona seriosa, amb molta dedicació a la política i a la gent”, sentenciava. D’altra banda Marias va recalcar que s’ha trobat còmode a l’oposició, però va demanar més implicació de la ciutadana dins dels moviments socials.

Jesús Prieto va centrar-se en qüestions com l’educació, l’atur,  l’habitatge i la sostenibilitat, entre d’altres, per així poder comentar-ho amb Casamitjana.

En el terreny ecològic, la candidata a l’alcaldia va afirmar que Sant Cugat està en condicions de ser una ciutat més sostenible, però cal millorar aspectes com la recollida selectiva, el consum d’aigua o l’educació ambiental, entre d’altres.

Respecte al tema de l’atur, Roser Casamitjana advertia que “la ciutat sembla una excepció, doncs és cert que tenim grans empreses ubicades i la taxa d’atur més baixa de Catalunya, però no cal oblidar que som la tercera ciutat de l’Estat en desigualtat, i vull recordar que el 30% dels santcugatencs tenen serioses dificultats per arribar a final de mes”.

En el camp de l’habitatge, la candidata roigverda va reconèixer que aquest és un tema clau per a ells. Un dels seus objectius serà lluitar contra la manca d’habitatge de lloguer, per poder fer possible que la gent jove del municipi no hagi de canviar de ciutat per trobar un habitatge que s’ajusti a les seves possibilitats econòmiques.

Per la seva part, Asun Reyes va enfocar la seva intervenció en comentar amb l’alcaldable aspectes bàsics com la igualtat de gènere i la participació ciutadana. Pel que fa al primer aspecte, Casamitjana va reivindicar la creació de la figura d’un “responsable polític d’igualtat de gènere”, perquè va assegurar que cal una revisió a fons dels plans d’actuació en aquest camp. Pel que fa a la participació ciutadana, també va demanar que aquesta eina tingui un caràcter vinculant i no només consultiu.

Finalment, la presentació va acabar amb la intervenció de la portaveu d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya, Dolors Camats. La portaveu va agrair la gran tasca feta per tots els regidors i regidores de la formació arreu del país, i va desitjar molta sort a la seva candidata a Sant Cugat. També va fer una crida a la participació, per lluitar contra el model de societat que tenim en l’actualitat.“ la crisi ens treu la nostra dignitat, és la nostra obligació recuperar-la”, va sentenciar. La líder ecosocialista va tancar l’acte recordant que estem davant d’una ocasió històrica, i creu que està en les nostres mans poder canviar les coses si la gent s’implica de debò.

Marc Santin

 

Switch to mobile version