Autor Opinió
11 Febrer 2015 a 17:00

Prou agressions a la llengua. Ni a Sant Cugat ni enlloc

Arran Sant Cugat

Imatge cedida per Arran Sant Cugat

ARRAN Sant Cugat davant la imposició del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a fer el 25% de classes en castellà a l’escola Santa Isabel

Fa quatre anys, una família va iniciar els tràmits per denunciar i exigir al Departament d’Ensenyament que els seus dos fills, alumnes de l’Escola Santa Isabel de Sant Cugat, poguessin matricular-se en castellà. Finalment, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha respost obligant a aquest centre a donar un 25% de les seves classes en llengua castellana, limitant així l’ús del català a les aules i atemptant contra la immersió lingüística.

Davant d’aquests fets que considerem inacceptables, des d’Arran Sant Cugat volem fer públiques les següents consideracions:

1. Defensem el model d’immersió lingüística. Denunciem aquest atac a l’ús del català i a la immersió lingüística, fórmula aplicada al Principat des dels anys vuitanta que ha permès garantir la integració i el coneixement del català i del castellà per part de milers d’alumnes.

2. Reivindiquem la llengua catalana com a element de cohesió. No hem d’acatar cap tipus d’imposició provinent del TSJC ni de cap altre estructura de l’estat espanyol, dirigit per un govern feixista i declaradament espanyolitzador. Reivindiquem la llengua catalana com a element de cohesió i no pas com a instrument de confrontació.

3. Crida a la desobediència. Fem una crida a l’Escola Santa Isabel i a tota la comunitat educativa a desobeir les imposicions provinents de l’estat espanyol per tal d’afeblir l’ús i l’estat de la nostra llengua. No permetrem l’espanyolització dels nostres infants ni la del nostre futur com a poble.
Per una escola de totes, escola en català!

Arran Sant Cugat, organització juvenil de l’esquerra independentista

9 de febrer del 2015

Switch to mobile version