Autor Política
27 Febrer 2015 a 13:00

Mercè Conesa posa en marxa avui el procés participatiu per CiU Sant Cugat

L’objectiu és que el ciutadà opini i proposi millores

Mercè Conesa, l'alcaldessa de Sant Cugat // Foto: Joan Murcia

Mercè Conesa, l’alcaldessa de Sant Cugat // Foto: Joan Murcia

Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat i alcaldable a les properes eleccions, impulsa un procés participatiu perquè els ciutadans puguin deliberar, s’impliquin i proposin millores sobre qüestions d’interès públic.

A partir d’avui, 27 de febrer, CiU Sant Cugat posa en marxa un procés participatiu en el que s’espera que la ciutadania s’impliqui i col·labori en l’elaboració del programa electoral de la formació. El procés durarà fins després de Setmana Santa.

En una primera fase, i a través de l’eina digital Typeform els ciutadans que ho desitgin podran opinar sobre temes que afecten la ciutat. El procediment és molt senzill: només s’ha d’entrar al web merceconesa.cat i es pot contestar sobre diferents propostes de millora de Sant Cugat, amb preguntes tancades i obertes. A banda de la participació on-line, també es posaran en marxa quatre sessions presencials amb militants i simpatitzants a la seu de CDC.

Quan acabi el procés participatiu on-line, a finals de març, es recolliran les propostes i es debatran en 4 sessions obertes a la ciutadania, el que anomenen Debats Oberts.

Aquestes reunions es faran a la Casa de Cultura amb persones referents dels quatre grans àmbits a tractar: econòmic, social, entorn urbà i cultura i esports.

Per Mercè Conesa, els processos participatius són necessaris. “Cal que ens adaptem a les noves formes de col·laboració ciutadana i implicar a la societat per afavorir el debat i escoltar els diferents punts de vista dels ciutadans, abans de prendre decisions que ens afecten a tots”. Conesa ja va posar en marxa fa uns mesos una app pròpia on anima a respondre un qüestionari sobre diferents aspectes de la ciutat i on convida a fer cafès per debatre aquells temes que sol·licitin els ciutadans.

Switch to mobile version