Autor Societat
3 Febrer 2015 a 14:45

Lleuger augment de l’atur a Sant Cugat aquest mes de gener

El mes de gener amb menys aturats amb el Govern actual

SOC

Sant Cugat ha vist incrementat lleugerament el nombre d’aturats al municipi aquest mes de gener. El desembre de 2014, el nombre de persones desocupades va ser de 3.710, mentre que el mes passat es va tancar amb un registre de 3.732 aturats. No és el cas d’algunes poblacions veïnes, com ara Rubí, en què l’atur ha caigut de les 7.043 a les 7.019 persones, però en canvi sí que se segueix la mateixa tendència a Cerdanyola, en què l’atur ha augmentat en 49 persones (de 4.091 a 4.140).

En total, al Vallès Occidental hi ha 75.304 persones aturades.

Catalunya tanca el mes de gener amb 582.769 persones en situació d’atur. Aquesta xifra, tal com ha destacat el secretari d’Ocupació i Relacions Laborals, Sergi Aregio, és «la més baixa en un mes de gener comparada amb tots els mesos de gener amb el Govern actual». El mes passat, l’atur va pujar en 6.821 persones, «un augment que és absolutament habitual els mesos de gener», ha recordat també Aregio, posant èmfasi en que «l’increment de l’atur és el més baix en un gener des de l’any 2007».

El secretari també ha destacat que «és el dinovè mes consecutiu, en termes interanuals, que l’atur baixa a Catalunya, i ja ens acostem als dos anys», per la qual cosa «la valoració que fem és positiva perquè la tendència es consolida i estem millor que l’any passat, encara que és una valoració prudent perquè encara hi ha molta gent en situació d’atur». Actualment, la xifra de persones desocupades es redueix en 51.102 respecte el gener de l’any passat, cosa que suposa un 8,1% de descens. També augmenta l’afiliació a la Seguretat Social en 87.421 persones des de fa un any, sumant un total de 2.935.259 afiliats.

Finalment, Joan Aregio ha volgut posar l’accent en el fet de l’increment percentual interanual de la contractació indefinida per sobre de la temporal, «un augment del 23,3% dels indefinits per un 11,3% dels temporals que ens ajuda a mirar la situació amb un cert optimisme». La contractació, quant als valors intermensuals, es va tancar el mes de gener amb 205.752 contractes, 19.738 més que al desembre; i 23.139 contractes més que el mes de gener de 2014. La contractació indefinida, amb un 23,3% supera amb escreix la temporal (11,3%).

Switch to mobile version