Autor Societat
4 Febrer 2015 a 17:00

La Policia Local de Sant Cugat inicia un curs de protecció animal

La formació és impartida per l’APDA

Policia de Sant Cugat durant el curs de protecció animal  l’APDA // Imatge cedida per l'Ajuntament de Sant Cugat

Policia de Sant Cugat durant el curs de protecció animal l’APDA // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat

Ahir dimarts, 3 de febrer, quinze agents de la Policia Local – el 17% del total de la plantilla – van comennçar un curs de capacitació policial per la protecció dels animals i d’intervenció amb gossos.

El curs contra el maltractament animal està impartit per membres de l’Associació de Policies en Defensa dels Animals (APDA), que han organitzat sessions de dos torns: un els dies 3, 4 i 5 de febrer i un altre els dies 17, 18 i 19 del matexi mes.

Sant Cugat és una ciutat que aposta pels animals, ja l’any 2005 es va declarar oficialment ciutat antitaurina i amiga dels animals.  Aquesta formació en la capacitació de protecció animal és una mesura que s’inscriu en la promoció del cos de seguretat des de valors com la proximitat, a través dels policies de barri, i el respecte envers el medi ambient amb la policia verda. D’aquesta manera, el consistori santcugatenc aposta per oferir un servei policial adaptat a les necessitats de la ciutadania.

El curs s’estructura en dues parts: una primera de protecció animal i policia i una segona d’intervencions amb gossos. En la primera part, s’estudia el marc legislatiu actual, el vincle entre les persones i els animals, la tipologia dels casos de maltractament animal i la teoria i pràctica de l’etologia, és a dir, del comportament dels animals. En la segona part, els agents adquiriran la comprensió del llenguatge corporal i verbal dels gossos, aprendran a interactuar amb gossos en diferents estats i se’ls capacitarà perquè puguin oferir les primeres atencions bàsiques per estabilitzar i traslladar un gos ferit,

Switch to mobile version