Autor Motor
23 Febrer 2015 a 13:00

Finalitzen els test de la F1 en una jornada marcada per un accident de Fernando Alonso

Fernando Alonso, ingressat a l’Hospital General

Imatge cedida pel Circuit de Catalunya

Imatge cedida pel Circuit de Catalunya

Ahir diumenge van acabar els Formula One Test Days celebrats al Circuit de Barcelona-Catalunya, que van reunir un total de 22.800 aficionats. La jornada va estar marcada per l’accident que va patir Fernando Alonso a la sortida de la corba 3, que va obligar a treure la bandera vermella. El pilot va ser traslladat a l’Hospital General per tal de ser examinat.

Uns 25 minuts abans de les 13h, el pilot de McLaren va xocar a la part interior del traçat contra el mur. Com a conseqüència del xoc, Alonso va ser evacuat amb ambulància cap al centre mèdic del Circuit, i posteriorment en helicòpter. Segons un comunicat oficial de l’equip, el pilot estava conscent i parlava amb els doctors. L’asturià tot just iniciava la seva volta número 21, després d’un matí en què havia realitzat tres tandes amb molt pocs girs en cadascuna. Les primeres informacions apuntaven a un mareig del pilot com a causa de l’accident, però el representant de Fernando Alonso ho va negar. Després de patir l’accident, la direcció de la pista va decidir que la resta dels monoplaces no sortissin fins la tarda.

El millor del matí va ser Carlos Sainz amb un crono d’1:25:604, aconseguit amb els pneumàtics supertous. El de Toro Rosso va ser el primer en baixar d’1:25, i va demostrar tenir un bon ritme, però a la tarda va patir una sortida de la pista al revolt 3, que donava per finalitzat el seu test una hora i mitja abans del previst. Sainz va explicar que «ha estat una pena acabar el dia així perquè tot anava sobre rodes. Però m’he endut un ensurt important és que estic bé. Ha estat un dia molt complicat pel vent i al revolt 3, que és bastant ràpid, he perdut el control. Són coses que passen al motorsport».

El més ràpid de la jornada, i dels quatre dies de Formula One Test Days va ser el francès Romain Grosjean, que uns minuts abans de les 17h completava la seva millor volta amb pneumàtics supertous. Amb un registre de 1:24:067 batia el que va aconseguir el seu company Pastor Maldonado, i que fins ahir era la referència (1:24:348).

El segon va ser Nico Rosberg, amb un registre d’1:24:321 marcat amb un pneumàtic mig. L’alemany de Mercedes va acabar amb molt bon regust de boca una jornada que començava amb mal peu, en partir una sortida de pista molt matinera. Malgrat això, va ser el pilot que va completar el major nombre de voltes, concretament 131.

La darrera jornada de la primera tanda de Formula One Test Days va ser la més moguda: es van mostrar fins a 6 banderes vermelles. Al marge d’Alonso i Carlos Sainz, també Nico Hulkenberg, de Force India, va concloure la sessió abans d’hora per problemes mecànics.

Switch to mobile version